Σύγχρονες επιχειρήσεις, Δυναμική περιφερειακή ανάπτυξη


Επισκέπτες: counter
 


Με επιτυχία η εκδήλωση για το πρόγραμμα GEFYRA με την συμμετοχή του ΣΘΕΒ

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο «Κώστας Καραπούλιος» του ΤΕΙ Θεσσαλίας ενημερωτική εκδήλωση για το Προγράμμα Gefyra (Greek Enterprises For Youth Reinforcement Acceleration) το οποίο και υλοποιείται, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου προσφοράς από τις επιχειρήσεις ποιοτικών θέσεων «προετοιμασίας για απασχόληση» σε 3 άξονες: μαθητεία (apprenticeship), πρακτική άσκηση (internship), επαγγελματική κατάρτιση (traineeship) γεφυρώνοντας το χάσμα δεξιοτήτων.

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και το Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR HELLAS), ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο οικονομικός επόπτης και μέλος του Δ.Σ. του ΣΘΕΒ κ. Ιωάννης Σίνης.

 

Ο κ. Σίνης στην ομιλία του ανέφερε  ότι το έλλειμμα δεξιοτήτων που εντοπίζουν οι επιχειρήσεις μέλη του ΣΘΕΒ αναφορικά με τους υποψηφίους αναδεικνύει την ύπαρξη ενός κενού, του οποίου η γεφύρωση είναι πολύ σημαντική, προκειμένου να καλυφθούν οι ανοιχτές θέσεις εργασίας που εξακολουθούν να υπάρχουν παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. «Η δυνατότητα πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης εντός των επιχειρήσεων, αλλά και η καλλιέργεια δεξιοτήτων, που θεωρούνται καίριες στους οργανισμούς, είναι το κλειδί».

 

Ο ρόλος και η συμβολή του ΣΘΕΒ είναι ιδιαίτερη σημαντική για την επιχειρηματική κοινωνία της Θεσσαλίας καθώς καταγράφει τις ανάγκες κατάρτισης του προσωπικού επιχειρήσεων μελών του, τις ειδικότητες σε νέες θέσεις εργασίας και λειτουργεί ως αρωγός σύζευξης GEFYRA μεταξύ των αποφοίτων και των νέων που αναζητούν εργασία μέσα στην σύγχρονη αγορά εργασίας.

 

Τέλος ο κ. Σίνης επισήμανε ότι ως ΣΘΕΒ μπορεί να καταθέσει προτάσεις για την επιλογή των αντικειμένων εκπαίδευσης που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας, καθώς επίσης και για την άρτια διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών με σκοπό ο Σύνδεσμος να λειτουργήσει ως μια σύγχρονη GEFYRA ένωσης επιχειρήσεων και αποφοίτων - μαθητών.

 

 

 

 

 Γίνετε Μέλη

  
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
 
 


 


 

 
All rights reserved. Copyright © 2006-2008 sthev.gr   Designed & developed by IRiS design