Σύγχρονες επιχειρήσεις, Δυναμική περιφερειακή ανάπτυξη


Επισκέπτες: counter
 


Επιχειρηματικό δείπνο του ΣΘΕΒ με τον Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά

 

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών διοργάνωσε επιχειρηματικό δείπνο, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου  2018 στη Λάρισα, με κεντρικό ομιλητή τον Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Στην εκδήλωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ενώ τον κ. Σχοινά υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, κ. Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης ανέφερε πως το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για την χώρα είναι η ανταγωνιστικότητα, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία. Το πρόγραμμα στρατηγικής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την οικονομία της χώρας μέσω των συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα καθώς και τα διαθέσιμα Επενδυτικά Εργαλεία για την Ελλάδα, η εκπόνηση και η υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου οικονομικής πολιτικής που θα οδηγεί τη χώρα σε έξοδο από την κρίση, με τόλμη και ειλικρίνεια, αποτελεί το βασικό ζητούμενο για τον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλίας, ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ

Επιπλέον τόνισε πώς η εξωστρεφής επιχειρηματικότητα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει στα επόμενα χρόνια κινητήριο δύναμη για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, πάνω σε υγιείς βάσεις. Πρόκειται για ένα στόχο που απαιτεί άρση των υφιστάμενων εμποδίων, ενίσχυση των κινήτρων, αλλά και συνεργασία και συντονισμό μεταξύ Πολιτείας και επιχειρηματικών φορέων. Σ΄ αυτό το στρατηγικό σχέδιο στο επίκεντρο πρέπει να τεθεί ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας και κυρίως η μεταποιητική δραστηριότητα. Η Επιχειρηματική Κοινότητα θα συνεχίσει να υπηρετεί αυτή την προσπάθεια με πράξεις, με συνέπεια και ουσία, ανάφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχ. Νταβέλης. 

Θεωρώντας σε άλλο σημείο της ομιλίας του πως οι προοπτικές για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση διαγράφονται σήμερα γενικά ευνοϊκές, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ τόνισε πως «οι κίνδυνοι και οι αβεβαιότητες που περιβάλλουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα δεν είναι αμελητέοι. Το μέλλον εξαρτάται από τις δικές μας αποφάσεις και πράξεις» είπε επικαλούμενος τη χαρακτηριστική φράση από τον Ιούλιο Καίσαρα του Σαίξπηρ «Το πεπρωμένο μας δεν βρίσκεται στα αστέρια αλλά στα χέρια μας»... 

Τον λόγο πήρε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος τόνισε πως «η επιστροφή στη δυναμική ανάπτυξη περνάει από την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας». Αναδεικνύοντας την ανάγκη εφαρμογής μιας διαφορετικής οικονομικής πολιτικής και μιας παραγωγικής επανάστασης προσέγγισε στα λάθη και στις στρεβλώσεις που υπονομεύουν την παραγωγικότητα του ιδιωτικού τομέα, όπως την υπερφορολόγηση, την αύξηση του μη μισθολογικού κόστους, του ενεργειακού κόστους κ.ά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, στον χαιρετισμό του ανέδειξε τον ρόλο της αυτοδιοίκησης στο νέο οικονομικό περιβάλλον και εξέφρασε την πεποίθηση πως η Λάρισα μπορεί να εξελιχθεί σε περιφερειακό πόλο ανάπτυξης.

«Από τη Λάρισα και ενώπιον των επιχειρηματιών της πόλης οφείλω, ως εκπρόσωπος της ΕΕ, να ζητήσω, καθυστερημένα, μια συγνώμη, γιατί ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή αργήσαμε πολύ να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας και να ανοίξουμε διάλογο μαζί τους. Ρίξαμε όλο μας το βάρος στις επαφές μας σε επίπεδο θεσμικό, ήρθε όμως η ώρα να συνομιλήσουμε μαζί σας». Με τα λόγια αυτά ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΕ κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, απευθυνόμενος στο επιχειρηματικό κόσμος της Θεσσαλίας , ξεκίνησε την ομιλία του, περιγράφοντας την πραγματικότητα, που βιώνει σήμερα η Ευρώπη, εστιάζοντας, στη συνέχεια, στον ρόλο που καλείται να παίξει η Ελλάδα σε αυτή.

Ο κ. Σχοινάς ανέλυσε τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν από τις χώρες μέλη της ΕΕ στο προσεχές διάστημα, αναλύοντας την στρατηγική τους, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως τώρα, που η Ελλάδα κρατήθηκε στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης, ήρθε η ώρα, σε ασφαλές περιβάλλον, όσον αφορά το δημόσιο χρέος μας, να κάνουμε όσα δεν κάναμε στο παρελθόν.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Σχοινάς ανέφερε για τις προοπτικές της Θεσσαλίας, εξέφρασε τη δυσθυμία του για την απουσία επενδυτικών σχεδίων που χρηματοδοτεί το πακέτο Γιούνκερ και τόνισε πως την επόμενη επταετία επίκεινται για τη χώρα κοινοτικοί πόροι 22 δισ. Ευρώ. Το ενδιαφέρον θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ποιοτική εξαγωγική γεωργία, στην έρευνα και την τεχνολογία, στις ψηφιακές καινοτόμες υπηρεσίες και στις μεταφορές. Μιλώντας τέλος για τη φιλοσοφία των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ στάθηκε ιδιαίτερα στην απλοποίηση των διαδικασιών υλοποίησης και απορρόφησης.

Τέλος με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών απονεμήθηκε στον επίτροπο της Ε.Ε. κ. Μαργαρίτη Σχοινά ο τίτλος του «Επίτιμου Μέλους» του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Το επιχειρηματικό δείπνο πραγματοποιήθηκε παρουσία πολιτικών παραγόντων και συγκεκριμένα του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, βουλευτών, εκπρόσωπων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπροσώπων των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων τοπικών επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, καθώς και πλήθος μελών του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την υποστήριξαν:

Ως Μεγάλοι Χορηγοί:  ALFA WOOD GROUP,  ΚΑΑ ANIMUS, ANKONtech Α.Ε, EDENRED, EXALCO ALUMINIUM SYSTEMS, και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. - VOLVO

Ως Χορηγοί: ALFA SEEDS Α.Ε., ALPHA BANK, INTERCOMM FOODS S.A., SONAE SIERRA AE (FASHION CITY OUTLET), SPEEDEX, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, καθώς και το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ για την ευγενική του υποστήριξη. 

 

 

 

 

 

 Γίνετε Μέλη

  
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
 
 


 


 

 
All rights reserved. Copyright © 2006-2008 sthev.gr   Designed & developed by IRiS design