Σύγχρονες επιχειρήσεις, Δυναμική περιφερειακή ανάπτυξη


Επισκέπτες: counter
 


Δήλωση Προέδρου ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέα Νταβέλη σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερία"

 

Την παραδειγματική τιμωρία όσων επιχειρήσεων ακολουθούν παράνομες και παραβατικές συμπεριφορές σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου ζητά ο  ΣΘΕΒ.

 

Με αφορμή τα νέα κρούσματα διαφθοράς και οικονομικών εγκλημάτων που αποκάλυψαν οι φορολογικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία και με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της "Ε" και τίτλο "πάρτι με επιδοτήσεις-μαϊμού",  πρόεδρος του Συνδέσμου Αχ. Νταβέλης σχολιάζει πως η "ανοχή του ΣΘΕΒ σε ό,τι αφορά στην επιχειρηματική παραβατικότητα, ήταν και θα είναι μηδενική", εκτιμά πως όσο θα υπάρχει ατιμωρησία η διαφθορά θα ενδημεί ενώ προτείνει την καθολική εφαρμογή των ηλεκτρονικών τιμολογίων για την αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής. Αναλυτικά η παρακάτω δήλωση του προέδρου.


" Η υγιής επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλίας συνεχίζει αταλάντευτη το έργο της με τη τεράστια συνεισφορά της, στην οικονομία και στην κοινωνία.

 

Αυτή είναι η ουσία στη καθημερινότητα του επιχειρηματικού κόσμου, στη συντριπτική του πλειοψηφία.

 

Παρά τις συνεχείς αντίξοες συνθήκες, ο Θεσσαλός επιχειρηματίας επιμένει να επενδύει με κοινωνικό πρόσημο, για την Ελλάδα που ονειρεύεται και αγαπά.

 

Παράνομες και παραβατικές συμπεριφορές επιχειρήσεων δυστυχώς υπήρξαν και θα συνεχίζουν να υπάρχουν, όσο θα υπάρχει ατιμωρησία και πολλαπλή ανοχή.

 

Επειδή ο ρόλος του ΣΘΕΒ είναι η στήριξη και υπεράσπιση όλων των θεσσαλικών υγιών επιχειρήσεων που τηρούν το νόμο και σέβονται τις υποχρεώσεις τους, προτείνουμε τα ακόλουθα:

1) Επιχειρήσεις που έλαβαν κατόπιν ελέγχου, κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις με υπερτιμολογήσεις και χαλκευμένα στοιχεία, να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

2) Επιχειρήσεις που εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ζημιώνοντας το κράτος και τον Έλληνα φορολογούμενο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

3) Επιχειρήσεις που έλαβαν εικονικά τιμολόγια εν αγνοία τους και εγράφησαν αυτά στα εταιρικά τους βιβλία, σε περίπτωση ελέγχου και εφόσον δεν υπάρχει δόλος, να αντιμετωπιστούν επιεικώς.

4) Επιτέλους να εφαρμοστεί καθολικά το ηλεκτρονικό τιμολόγιο, ώστε ο υποψήφιος λήπτης ενός πιθανού εικονικού τιμολογίου, να έχει τη δυνατότητα σε προκαθορισμένο χρόνο με τις φορολογικές αρχές, να το  ελέγξει πριν το καταχωρήσει.

5) Επιχειρηματίες συμβεβλημένοι με το κράτος, οι οποίοι πλαστογραφούσαν στοιχεία με σκοπό την υφαρπαγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και  διαπράττοντας κατ' εξακολούθηση     οικονομικά εγκλήματα εις βάρος του βασανισμένου Έλληνα φορολογούμενου, να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

6) Όσοι από τους ανωτέρω επιχειρηματίες διαπράττουν οικονομικά και ποινικά εγκλήματα εις βάρος της κοινωνίας  και του Έλληνα φορολογούμενου και εφόσον υπάρχουν για αυτούς τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις, να δημοσιοποιούνται τα ονόματα τους, ώστε η κοινωνία να τους γνωρίζει και να τους απορρίπτει σε όλα τα επίπεδα.

 

Είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλουμε στην ανάδειξη και τον οριστικό αποκλεισμό των κακώς κειμένων.

 

Να συνεχίσουμε καθημερινά να αναδεικνύουμε με τις πράξεις και τις παρεμβάσεις μας,  μία κοινωνία δικαιότερη, με μεγαλύτερη ευημερία, η οποία όμως θα σέβεται τους νόμους και δεν θα συγκαλύπτει τα κακώς κείμενα.

 

Η ανοχή του ΣΘΕΒ σε ότι αφορά την επιχειρηματική παραβατικότητα, ήταν και θα είναι μηδενική.

 

Εξίσου μηδενική θα πρέπει να είναι η ανοχή όλων των εμπλεκομένων επαγγελματιών, για τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων, οι οποίες αποδεδειγμένα προσβάλουν τους νόμους και με τις παραβατικές συμπεριφορές δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν τον μεγαλύτερο αθέμιτο ανταγωνισμό.

 

Είναι δυστυχώς λογικό να προκαλείται εύκολα αθέμιτος ανταγωνισμός, από εκείνους τους ελάχιστους ευτυχώς που μπήκαν στον πειρασμό να υφαρπάζουν πόρους, εις βάρος των πολλών και της κοινωνίας. 

 

Όλοι ΕΜΕΙΣ οι επιχειρηματίες, που η πρώτη μας σκέψη κάθε τέλος του μήνα, είναι η άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων μας, παραμένουμε με πίστη και άποψη εκτός των άλλων, φορέας  ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης ".

 

 

 Γίνετε Μέλη

  
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
 
 


 

 

 
All rights reserved. Copyright © 2006-2008 sthev.gr   Designed & developed by IRiS design