σθεβ Innotrain Erasmus

Σε συνάντηση εργασίας ο ΣΘΕΒ στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Innotrain Erasmus+

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των Διακρατικών Εταίρων στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Innotrain Erasmus+ από 3 έως 7 Ιουνίου 2019, στο Βερολίνο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εταίροι από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα μεταξύ αυτών και ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία του έργου και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για προγράμματα που υλοποιεί ο οργανισμός K.O.S. GmbH με έδρα το Βερολίνο και ο οποίος φιλοξένησε και τις δράσεις του προγράμματος σχετικά με την ενίσχυση των τεχνικών επαγγελμάτων αλλά και για το σύστημα τεχνικής εκπαίδευσης στην Γερμανία.


european union innotrain
 

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των παρευρισκόμενων και τονίστηκε πώς προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών τεχνολογίας, που βρίσκονται στο επίκεντρο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω και να αποτελέσουν υπόδειγμα ανασυγκρότησης και των λοιπών τομέων της οικονομίας.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το University of Applied Sciences του Βερολίνου και γνώρισαν πώς μέσα από παιχνίδια με ηλεκτρονικές συσκευές (tablet, VR glasses) οι σπουδαστές κατανοούν το εκπαιδευτικό υλικό με διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο και στη συνέχεια εξετάζονται στην εφαρμογή αυτού.

Η εκπρόσωπος του τμήματος εκπαίδευσης του ΣΘΕΒ κα Ελ. Ευαγγελοπούλου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις δράσεις του ΣΘΕΒ σχετικά με την τεχνική εκπαίδευση μέσω υλοποιούμενων προγραμμάτων σε συνεργασία με φορείς αλλά και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και ανέφερε πώς ο αυτοματισμός, οι ψηφιακές πλατφόρμες, οι νέες μορφές οικονομίας επιδρούν καταλυτικά στην φύση και την έννοια της εργασίας.

σθεβ Innotrain Erasmus

The European Commission supports for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.