Μονάδα βιοαερίου της Επίλεκτος

Σε πλήρη λειτουργία η μονάδα βιοαερίου της Επίλεκτος στα Φάρσαλα, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη

Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί πλέον και με τη βούλα η μεγάλη μονάδα βιοαερίου της Επίλεκτος στα Φάρσαλα, αφού πριν από λίγες ημέρες εκδόθηκε από το ΥΠΕΝ η άδεια λειτουργίας της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μονάδα του είδους της στην Ευρώπη.

Η μονάδα, εγκατεστημένης ισχύος 6MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής σταθμού 5,252ΜWe, θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια τροφοδοτούμενη με φυτικά και ζωικά απόβλητα τα οποία θα προέρχονται από περίπου 100 κτηνοτροφικές και μεταποιητικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής.

Η επένδυση της Επίλεκτος για την κατασκευή της μονάδας βιοαερίου σηματοδοτεί την «στροφή» της εταιρείας στον ενεργειακό κλάδο.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης για την κατασκευή της μονάδας έφτασε τα 17,5 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, τα 10,5 εκατ. ευρώ προήλθαν από το πρόγραμμα Jessica που διαχειρίζεται η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν ίδια συμμετοχή των μετόχων της εταιρίας.

Η θέση της μονάδας σε πλήρη λειτουργία, αναμένεται να αποφέρει στην Επίλεκτο έσοδα της τάξης των 8 εκατ. ευρώ και κέρδη 2 εκατ. ευρώ.

Η μονάδα βρίσκεται εγκατεστημένη σε ιδιόκτητη έκταση της Επίλεκτος, στη θέση «7ο χλμ. της Ε.Ο. Φαρσάλων Λάρισας», της Τοπικής Κοινότητας Βαμβακούς, της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα, του Δήμου Φαρσάλων, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας.