σθεβ νέα

Ο ΣΘΕΒ ζητά τη θεσμοθέτηση της μείωσης φόρου επί των μερισμάτων

Με παρέμβαση προς την Υφυπουργό Οικονομικών κα Αικατερίνη Παπανάτσιου, ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), ζητά τη νομοθέτηση της μείωσης της φορολογίας μερισμάτων από 15% στο 10% η οποία είχε προβλεφθεί και στο κείμενο του προϋπολογισμού του 2019.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης αναφέρει πως ο Πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει ότι ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων θα μειωθεί σταδιακά σε βάθος τετραετίας από το 29% που είναι σήμερα στο 25% το 2022 με μείωση μιας μονάδας ετησίως. Επίσης, έχει εξαγγελθεί και η μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 15% στο 10% προκειμένου ο συνολικός φορολογικός συντελεστής των επιχειρηματικών κερδών να μειωθεί .

Επιπροσθέτως η Διοίκηση του ΣΘΕΒ παραθέτει υπόψιν της Υφυπουργού πως η μείωση του συντελεστή φορολόγησης μερισμάτων δεν αφορά μόνο τους μεγαλομετόχους, αλλά κυρίως τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομετόχους των επιχειρήσεων που λαμβάνουν μερίσματα και πώς μια τέτοια απόφαση θα βοηθήσει τόσο στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος όσο και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ιδιωτικών και ιδιαίτερα των παραγωγικών επιχειρήσεων.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, στους Βουλευτές Θεσσαλίας και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό.