ntavelis-ahileas

Δήλωση Προέδρου ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέα Νταβέλη για την νέα χρονιά

Ευχή όλων μας είναι το 2020 να αποτελέσει μια χρονιά ορόσημο για την ελληνική οικονομία αλλά και την κοινωνία. Να είναι η χρονιά μέσα στην οποία θα δρομολογηθούν και θα ολοκληρωθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, για να πετύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη , κοινωνική συνοχή αλλά πρωτίστως ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομίας μας, με τις επιχειρήσεις μας ισχυρές και στην πρώτη γραμμή.

H εξέλιξη του θετικού ισοζυγίου επιχειρηματικότητας αντανακλά την προοπτική βελτίωσης του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα. Ο κρατικός προϋπολογισμός από τα ελλείμματα περνά σε πλεονάσματα. Το γεγονός όμως αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, αλλά να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα δώσουν την ουσιαστική αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας. Απαίτηση όλων μας είναι να οδηγηθούμε σε μια ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.

Είναι στο χέρι μας να δείξουμε ότι διδαχθήκαμε από τα λάθη του παρελθόντος και ότι πλέον μπορούμε να βαδίσουμε μόνο μπροστά με έργα και όχι με λόγια.

Το 2020, σίγουρα απαιτούνται περισσότερα από όλους, αρκεί όμως να υπάρχει και ανάλογη ανταπόκριση των προσπαθειών μας. Αυτή είναι και η ευχή μου για το έτος που έρχεται. Μία νέα πορεία για όλους μας, σε συνθήκες ειρήνης και ευημερίας.

Ο ΣΘΕΒ είναι αποφασισμένος να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειές του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας αλλά και της ελληνικής οικονομίας και την κατανομή των ωφελειών σε ολόκληρη την κοινωνία.