σθεβ νέα

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Προέδρου του ΣΘΕΒ στην 1η Στρατιά

1i stratia

Την ημέρα των κρίσεων του ΚΥΣΕΑ για τις ένοπλες δυνάμεις αποφάσισε ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης να επισκεφθεί το Στρατηγό της 1ης στρατιάς κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου. Από ότι φάνηκε εκ των υστέρων ήταν και επίσκεψη τυχερή, καθότι ο Στρατηγός προήχθη με αξιοσύνη σε νέο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Στη συνάντηση οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για το γνωστικό αντικείμενο και τις προσπάθειες του καθενός και ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ, αφού ξεναγήθηκε από το Στρατηγό στους γεμάτους ιστορία χώρους του αρχηγείου, με δήλωσή του τόνισε τα ακόλουθα:

«Βρισκόμαστε σήμερα με χαρά και ιδιαίτερη τιμή στο αρχηγείο της 1ης στρατιάς, για να εξάρουμε το ρόλο του στρατού και γενικότερα των ενόπλων μας δυνάμεων, στην διασφάλιση των συνόρων και της ειρήνης στη πατρίδα μας.

Οι ένοπλες δυνάμεις προασπίζουν το πολυπόθητο αγαθό της ειρήνης που δεν είναι αυτονόητο, για την ευημερία και την ανάπτυξη στην υπόλοιπη κοινωνία.

Επίσης κάτι το οποίο αγνοούμε σε περιόδους ειρήνης, όπως η παρούσα που είναι από τις μακροβιότερες στη σύγχρονη ιστορία, είναι η συμβολή των ενόπλων δυνάμεων στο ΑΕΠ της χώρας. Η συνεχής παρουσία τους συντελεί στη διαμόρφωση ενός τεράστιου κοινωνικού έργου, που είναι καθημερινό και μετρήσιμο.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, τους  αξιωματικούς και τους οπλίτες μας σε όλα τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων, τους τιμούμε και τους μνημονεύουμε καθημερινά και όχι μόνο σε περιόδους κρίσεων όπως η παρούσα».

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Φλώρος προσέφερε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Νταβέλη.