Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης Επιστημόνων – Ελεύθερων Επαγγελματιών

Το πρόγραμμα κατάρτισης και Πιστοποίησης Επιστημόνων – Ελεύθερων Επαγγελματιών στοχεύει στην αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελούμενων με επιταγή κατάρτισης και μέσω της Ασύγχρονης Τηλεκατάρτισης, ενώ η υλοποίηση του γίνεται μέσω της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες θα τύχουν άμεσης υποστήριξης λόγω της μείωσης της επαγγελματικής τους ύλης που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19.

Διάρκεια Προγράμματος & Θεματικές Ενότητες:

100 ώρες μέσω της τηλεκατάρτισης στις Θεματικές Ενότητες

  1. Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO).
  2. Δημόσιοι Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί.
  3. Ηλεκτρονικό Εμπόριο-Ηλεκτρονικές Συναλλαγές με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία.
  4. Βασικές Ψηφιακές Δεξιότητες σε λογισμικά της πλέον πρόσφατης περιόδου.
  5. Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές/ Ψηφιακή υπογραφή – Ψηφιακά πιστοποιητικά – Ψηφιακή ανταπόκριση με το δημόσιο/ Τηλεργασία & Τηλεδιάσκεψη.
  6. Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων (SMART BUILDINGS).
  7. Διαχείριση έργων & Διαδικτυακή Συνεργασία.
  8. Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον.
  9. Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας.
  10. Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (SocialMediaMarketing) με σύγχρονα εργαλεία και Mobile εφαρμογές.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα (Ωφελούμενοι)

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση ως δυνητικά ωφελούμενοι έχουν όλοι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εντάσσονται στους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, σύμφωνα με τον οριζόμενο από το ΥΠΟΙΚ κύριο ΚΑΔ της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας:

  • δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, καθώς και οι ασκούμενοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές
  • μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων
  • οικονομολόγοι/ λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως
  • εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων
  • ιατροί όλων των ειδικοτήτων
  • ερευνητές ανεξαρτήτως ερευνητικού κλάδου.

Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει μόνο μία αίτηση συμμετοχής. Επισημαίνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν όλοι, ανεξαρτήτως εάν έχουν συμμετάσχει σε άλλο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Τι λαμβάνουν οι ωφελούμενοι

  • με την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης η οποία λόγω της εισόδου του στο πρόγραμμα κατάρτισης, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, δικαιούται να λάβει προκαταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος, ύψους 400€,
  • με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, ανεξαρτήτως της συμμετοχής στις συνδεόμενες με αυτό υπηρεσίες πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, δικαιούται να λάβει το υπόλοιπο εκπαιδευτικό επίδομα, ύψους 200€.

Το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος είναι 600€, το οποίο είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο ενώ η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων είναι προαιρετική, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να επικοινωνήσουν με ένα από τα παρακάτω Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – μέλη ΣΘΕΒ της επιλογής τους: