bfi_1st

1ο Business Future e-Forum με θέμα: “Μετά τον κορωνοϊό τί;” – Εισηγητής ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ

Tο Ινστιτούτο Επιχειρηματικού Μέλλοντος (Business Future Institute) σε συνεργασία με τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ (ΣΘΕΒ), διοργανώνει το 1ο Business Future e-Forum διαδικτυακά στις 5, 6 και 7 Μαΐου (ώρες 18.00-19.30).

Σκοπός του Business Future Institute είναι να βοηθήσει τον επιχειρηματία να κατανοήσει και να ενστερνιστεί τη νέα πραγματικότητα που θα προκύψει μετά την κρίση και να περάσει με σιγουριά στην επόμενη μέρα, να γίνει κομμάτι της γενιάς Ελλήνων επιχειρηματιών που θα είναι σε θέση να αναπτύξουν τους επιχειρήσεις τους δημιουργικά όχι απλώς σε εθνικό επίπεδο αλλά και στον διεθνή επιχειρηματικό στίβο, πλεονεκτώντας σε στρατηγική και εξειδικευμένα στελέχη, με όπλα την ολοκληρωμένη οργάνωση και την λογική και ρεαλιστική εφαρμογή του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Να σημειωθεί πως στο Ινστιτούτο συμμετέχουν επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί, φοιτητές, καθώς και διοικητικοί και επαγγελματικοί φορείς 

Κύριο μέσο για την έκφραση τη διαμόρφωση των προτάσεων και την εξέλιξη, αποτελούν οι εκδηλώσεις «Business Future Forum» που πραγματοποιούνται είτε διαδικτυακά, είτε με φυσική παρουσία και επιδιώκουν να συνδέσουν τις κορυφές ενός ισοσκελούς τριγώνου, Διοικητική Εξουσία – Επιχειρηματική Κοινότητα – Ακαδημαϊκή Κοινότητα, που έχει ως σημείο τομής των διαμέσων του τον πολίτη – καταναλωτή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η Θεματική Ενότητα: 5 Μαΐου / 18.00 – 19.30       

«Προς ένα νέο επιχειρείν;»

Στη θεματική ενότητα αυτή, θα επιδιώκεται να τεθούν ερεθίσματα σκέψης για την επόμενη μέρα των επιχειρήσεων και της οικονομίας γενικότερα.

Στο πάνελ συμμετέχουν:

Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Υπουργείο Οικονομικών

Αχιλλέας Νταβέλης, Πρόεδρος ΣΘΕΒ

Δρ. Θοδωρής Μεταξάς, Αν. Καθηγητής Οικονομικής Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκις, Οικονομολόγος και Εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου

Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Γεν.Διευθύντρια GRTimes.gr & RealFm 1047.1 Μαρία Σαμολαδά με τη συμμετοχή του Τάσου Γούσιου, CEO Alpha Marketing, από τα ιδρυτικά μέλη του Ινστιτούτου. 

2η Θεματική Ενότητα: 6 Μαΐου / 18.00 – 19.30

«Τεχνολογία και εργαλεία ψηφιακού μετασχηματισμού»

Εδώ, θα συζητηθούν το πλαίσιο, οι τεχνολογικές εφαρμογές που πρέπει να ενσωματώσουν οι επιχειρήσεις την επόμενη μέρα και η σχέση των ανθρώπων (εντός και εκτός επιχειρήσεων) με αυτές.

Στο πάνελ συμμετέχουν:

Κωνσταντίνος Χαμπίδης, Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ

Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Επικοινωνίας Wind Ελλάς

Παναγιώτης Καζάνης, Managing Director BaaS Digital

Γιάννης Γιαλαμάς, Operations Manager στην SB Technologies, Μηχανικός Υποστήριξης at DrButton, Εισηγητής στο Aegean College

Τη συζήτηση συντονίζει o δημοσιογράφος του CNN Greece Δημήτρης Μαλλάς με τη συμμετοχή του Γιάννη Τριανταφύλλου, CEO TO ATOMO, από τα ιδρυτικά μέλη του Ινστιτούτου.

3η Θεματική Ενότητα: 7 Μαΐου / 18.00 – 19.30       

«Εργασία και εργαζόμενοι στα ’20s»

Στην ενότητα αυτή, εξετάζεται το πλαίσιο της επόμενης μέρας της εργασίας, οι γνώσεις και δεξιότητες που θα απαιτούνται πλέον από εργαζόμενους, η διαμόρφωση των κινήτρων και μεθόδων παρακίνησης καθώς και η στάση των εργοδοτών απέναντι στις νέες προκλήσεις. 

Στο πάνελ συμμετέχουν:

Όλγα Τσιούρβα, Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας

Βενετία Κουσία, Γενική Διευθύντρια, Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας – CompeteGR

Βικτώρια Μπέλλου, Αν. Καθηγήτρια Διοίκησης, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Λουκάς Ζαχείλας, Επικεφαλής Τομέα Συστημάτων και Θεσμών Επαγγελματικής Κατάρτισης CEDEFOP

Δημήτρης Καρακούλας, Σύμβουλος επιχειρήσεων με διεθνή εμπειρία

Τη συζήτηση συντονίζει η Communication & Branding Architect Αφροδίτη Κράβαρη με τη συμμετοχή της Μίνας Τολίδου, Διευθύντρια γρ. Θεσσαλονίκης Alpha Marketing από τα ιδρυτικά μέλη του Ινστιτούτου.

Η συμμετοχή στο forum είναι δωρεάν και θα μεταδοθεί και από τη σελίδα facebook “Business Future Institute”.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στον παρακάτω σύνδεσμο http://businessfutureinstituteeforum.eventbrite.com