akmi-katartisi

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ εθνικός υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων αποτελεί μια ετήσια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την οποία τοπικοί, περιφερειακοί και εθνικοί οργανισμοί προωθούν τα οφέλη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) μέσα από έναν συνδυασμό εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε όλη την Ευρώπη.

Η Εβδομάδα 2020 θα είναι μια υβριδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Βερολίνο και ψηφιακά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση την εβδομάδα 9-13 Νοεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι που θα πάρουν μέρος στην εβδομάδα θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν παραδείγματα αριστείας στην ΕΕΚ, καινοτόμων παιδαγωγικών πρακτικών, επιτυχημένων προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης που ενθαρρύνουν την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και της επανεκπαίδευσης καθώς και των βιώσιμων συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης. Η πανδημία του κορονοϊού χαρακτηρίζεται από την Ευρωπαική Επιτροπή ως μια ευκαιρία προκειμένου η ΕΕΚ να καταστεί πιο ελκυστική, ευέλικτη και ευπροσάρμοστη στα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής και της πράσινης μετάβασης, που είναι και το θέμα της φετινής εκστρατείας.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων με την ιδιότητα του National Contact Point, το μεγαλύτερο ιδιωτικό ΙΕΚ στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 12:00 live webinar με θέμα τις νέες προκλήσεις στον χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα.

Στη ζωντανή συζήτηση που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ θα συμμετάσχουν σπουδαίοι καλεσμένοι, μέλη της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, στελέχη της αγοράς, εκπαιδευτές κατάρτισης και απόφοιτοι:

  • Μάνος Κόνσολας, Υφυπουργός Τουρισμού
  • Ιωάννα Λυτρίβη, Διευθύνουσα Σύμβουλος Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ)
  • Νίκος Γαβαλάκης, Senior Advisor Tομέα Απασχόλησης & Αγοράς Εργασίας Συνδέσμων Επιχειρήσεων & Βιομηχανίων (ΣΕΒ)
  • Βαγγέλης Ροδόπουλος, Αντιπρόεδρος ΙΕΚ ΑΚΜΗ
  • Καλλιόπη Καραντεμοίρη, HR Director Electra Hotels & Resorts
  • Nίκος Παπανδρέου, Νοσηλευτής
  • Θανάσης Νεοφώτιστος, Σκηνοθέτης
  • Όλγα Παπακυριακού, Πρέσβειρα της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση-συζήτηση μέσω YouTube Live στη σελίδα:
https://www.youtube.com/watch?v=RGx7hEMSarA&feature=youtu.be»

Η συμμετοχή στο webinar είναι ελεύθερη. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Για να θεωρείται έγκυρη η συμμετοχή σας και για να παραλάβετε τη Βεβαίωση Παρακολούθησης μετά το πέρας του Webinar, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας https://iek-akmi.edu.gr/evrwpaiki-evdomada-eppaggelmatikwn-dexiotitwn-2020/.