Δήλωση Προέδρου ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέα Νταβέλη στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» «Ανάσα ζωής» για την επιχειρηματική κοινότητα τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης

Οι εξαγγελίες της νέας δέσμης μέτρων από τον Πρωθυπουργό της Χώρας αποτελούν μία ακόμη “ανάσα ζωής” .

 

Το “ενισχυμένο” πακέτο οικονομικών μέτρων που ανακοινώθηκε, δίνει προσωρινές “ανάσες” σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και μια προοπτική μόνιμων ελαφρύνσεων.

 

Κάθε μέτρο στήριξης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης είναι προς την σωστή κατεύθυνση και η επιχειρηματική κοινότητα τα αξιολογεί θετικά.

 

Η παροχή ρευστότητας είναι μέτρο εξαιρετικά καθοριστικό και απολύτως αναγκαίο για την επιβίωση και ανάκαμψη των επιχειρήσεων.

 

Επειδή όμως η κρίση της πανδημίας ολοένα και μεγαλώνει και συνεχίζεται με απρόβλεπτες συνέπειες, απαιτείται συνεχής διάλογος με όλους τους επιχειρηματικούς φορείς και επανασχεδιασμός των προγραμμάτων στήριξης, καθώς και εμπλουτισμός τους προκειμένου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων η οικονομίας της Χώρας.

 

Σε κάθε περίπτωση, δεν παραγνωρίζουμε ότι πρώτιστη προτεραιότητα πρέπει να είναι η δημόσια υγεία αλλά παράλληλα θα πρέπει να υπάρξουν και νέες πολιτικές για την απασχόληση για να διασωθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους.

 

Η νέα δέσμη μέτρων αφενός αποδεικνύει τα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και αφετέρου διατηρεί ζέουσες τις ελπίδες του επιχειρηματικού κόσμου για σταδιακή έξοδο από την κρίση και προσδοκούμε να δράσουν αποτελεσματικά στην οικονομία, όπως οι δόσεις του εμβολίου στη πανδημία.