Συμμετοχή του ΣΘΕΒ στον Ευρωπαϊκό κόμβο ψηφιακής καινοτομίας ”Health Hub”

Παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ο νέος ευρωπαϊκός κόμβος ψηφιακής καινοτομίας στο χώρο της υγείας ”Health Hub”.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Animus κ. Αχιλλέας Νταβέλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι η πρόταση που κατέθεσε ήταν μεταξύ των 14 διακριθέντων επί του συνόλου των 200 προτάσεων που υπεβλήθησαν σε εθνικό επίπεδο, ευχαριστώντας όλους τους εταίρους για την άριστη συνεργασία.

Επίσης, διατύπωσε την άποψη πως το Health Hub θα είναι σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλία, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ ανέφερε επίσης πως πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που ευνοούνται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, μέσα από την οποία μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη.

Στο Health Hub συμμετέχουν και υποστηρίζουν ενεργά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων και συνολικά 18 ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, εταιρείες του κλάδου και φορείς επιχειρηματικότητας. Επικεφαλής Οργανισμός είναι το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

Δείτε εδώ την δήλωση του Προέδρου του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέα Νταβέλη