«Θεσσαλικές βιομηχανίες στηρίζουν την πράσινη ανάπτυξη»

«Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, θεωρείται η συμβολή της γηραιάς Ηπείρου στην οικουμενική πρόκληση για μια ανάπτυξη που θα έχει θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, τόνισε η γενική διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη, μιλώντας στην διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Οι Προτεραιότητες και Στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας GREEN DEAL».

H κα Καματέρη τόνισε πως ο ΣΘΕΒ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή ενημέρωση των επιχειρήσεων αναφορικά με το θέμα της πράσινης συμφωνίας, ενημέρωσε πως οι θεσσαλικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας, εφαρμόζουν πολιτικές ανταγωνιστικότητας ενισχύοντας την υιοθέτηση καινοτόμων παραγωγικών διαδικασιών και τεχνολογιών, βελτιώνουν την εφαρμογή ιδεών και πολιτικών, για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στη διαχείριση αποβλήτων και χρησιμοποιούν χρηματοδοτικά εργαλεία που στοχεύουν στις δραστηριότητες καινοτομίας για την προσαρμογή τους στις απαιτήσεις που θέτει η νέα βιομηχανική εποχή 4.0.

«Οι Θεσσαλικές επιχειρήσεις έχουν δείξει πώς μπορούν και με τη στήριξη όλων μας θα τα καταφέρουν να μετασχηματιστούν και να γίνουν «πράσινες», ανέφερε η κα Καματέρη, θεωρώντας πως ο «πράσινος μετασχηματισμός» είναι μια αναπόδραστη επιλογή. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος, ενώ θέτει σε δοκιμασία το παρόν και το μέλλον των οικονομικών και παραγωγικών μας δομών. «Είναι ωστόσο και μια ευκαιρία, είπε, για φυγή προς τα εμπρός. Για τη χώρα μας, η υιοθέτηση ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου, αξιοποιώντας αποτελεσματικά και χωρίς καθυστερήσεις τους διαθέσιμους πόρους της Πράσινης Συμφωνίας και του Ταμείου Ανάκαμψης, σημαίνει και συνεπάγεται περισσότερη «ανθεκτικότητα» και επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης».

 

Η  εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας Green Deal. Τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που εντάσσονται  στο εν λογω πλαίσιο παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Επίσης στην εκδήλωση συμμετείχαν ο επικεφαλής EDIC Thessaly Βασίλης Χατζηκαμαγιάννης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος EXALCO A.E Γιάννης Καντώνιας, η καθηγήτρια και διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου ReSEES, Φοίβη Κουντούρη και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Απασχόλησης –Εμπορίου Θανάσης Μόρας. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.