Βράβευση της Intercomm Foods SA – Diamonds 2021

Με μια νέα διάκριση στο φόρουμ – θεσμό για την ελληνική επιχειρηματικότητα, τιμήθηκε για μια ακόμα φορά η Intercomm Foods SA. Η λαρισινή μεταποιητική εταιρεία βραβεύτηκε με το «DIAMONDS OF THE GREEK ECONOMY 2021», ως μία από τις δυναμικότερες επιχειρήσεις της χώρας, για τη συμβολή της στην απασχόληση, στην εξωστρέφεια και στο επενδυτικό της πρόγραμμα, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο κτήμα «Γαλάζιο» στο Ελληνικό την περασμένη Τετάρτη.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού και μεταδόθηκε διαδικτυακά, συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, των δυναμικότερων επιχειρηματικών ομίλων και επιχειρηματικών φορέων της χώρας, καθώς και εκπρόσωποι εμπορικών επιμελητηρίων. Σκοπός ήταν να προβληθεί «ό,τι πιο αισιόδοξο υπάρχει στην επιχειρηματική σκηνή και να δείξουμε το καινούριο που έρχεται» στη μετά-covid εποχή, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Η αξιολόγηση των επιχειρήσεων έγινε με βάση τα οικονομικά τους αποτελέσματα, τους ισολογισμούς και τις επιδόσεις τους σε σημαντικούς τομείς.
Η κα Ευαγγελία Τσαγκούλη από το τμήμα Μάρκετινγκ και Πωλήσεων παρέλαβε το βραβείο στην αρχαιότερη εκδήλωση επιχειρηματικής αριστείας της χώρας, από τον πρόεδρο της Enterprise Greece κ. Ιωανν. Σμυρλή και εξέφρασε τις ευχαριστίες της στους οργανωτές. Επί τη ευκαιρία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους και την επιχειρηματική κοινότητα για την πορεία και τις επιδόσεις της εταιρείας στον εξαγωγικό στίβο. Η Intercomm Foods SA ιδρύθηκε το 1990 και εδρεύει στη Λάρισα σε ιδιόκτητους χώρους, διοίκησης, παραγωγής και αποθηκευτικούς χώρους έκτασης 160.000 τ.μ. Επεξεργάζεται τον μεγαλύτερο όγκο επιτραπέζιων ελιών στην Ελλάδα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου επεξεργάζονται ελιές πράσινες Χαλκιδικής, Καλαμών και μαύρες Αμφίσσης, τις τρεις βασικότερες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα. Ο συνολικός όγκος είναι 25-30.000 τόνοι, ανάλογα με τον ετήσιο όγκο του φρέσκου προϊόντος. Τα προϊόντα φρούτου σε ασηπτική συσκευασία απευθύνονται σε εργοστάσια μαρμελάδας, φρουτοχυμών, παιδικών τροφών κ.λπ. και αποτελούν βασικό συστατικό για άλλα τυποποιημένα προϊόντα όπως χυμούς, παγωτά, γιαούρτια κ.ά. Είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική μεταποιητική επιχείρηση βρώσιμης ελιάς και από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες μεταποιημένων φρούτων (κομπόστες βερίκοκο, ροδάκινο) της ελληνικής αγοράς. Σήμερα, κάτω από την ομπρέλα της Intercomm Foods ήδη λειτουργούν 3 εργοστάσια. Τα εργοστάσια φρούτου και ελιάς στο Ομορφοχώρι Λάρισας, το εργοστάσιο ελιάς στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ και το εργοστάσιο ελιάς στο Κομπότι Άρτας. Το μόνιμο προσωπικό της εταιρείας υπερβαίνει τα 500 άτομα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες της καμπάνιας φρούτου απασχολεί και εποχιακούς, συνολικά 1.100 εργαζομένους. Το 2020 κατέγραψε ανοδική τροχιά για μια ακόμα χρονιά, καταλαμβάνοντας μία από τις πρώτες θέσεις της λίστας των πλέον κερδοφόρων βιομηχανιών τροφίμων της χώρας (βάσει κύκλου εργασιών). Το 2019 πραγματοποίησε τζίρο της τάξης των 86 εκατ. ευρώ διαμορφώνοντας τα κέρδη της σε 5,2 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2020 ο ετήσιος τζίρος ανήλθε στα 95 εκατ. ευρώ με κέρδη 6,5 εκατ. ευρώ. Εξάγει το 99% της παραγωγής της σε 70 χώρες και σε περισσότερους από 450 πελάτες.

ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Φέτος εγκρίθηκε επενδυτικό πρόγραμμα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το εργοστάσιο στο Ομορφοχώρι ύψους 3 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι η αύξηση των γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιο του φρούτου στη Λάρισα. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η εξαγορά των εγκαταστάσεων της πρώην ΕΑΣ Λάρισας. Το παλαιό αυτό εργοστάσιο πολύ σύντομα θα έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο εργοστάσιο το οποίο θα πληροί όλα τα στάνταρ και του πιο απαιτητικού πελάτη. Η επένδυση είναι της τάξεως των 6-7 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή : Εφημερίδα Ελευθερία