Παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Λακασά “ΑΝΘΡΩΠΟΣ 4.0.” με την υποστήριξη του ΣΘΕΒ (02/11/2021)

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων, το Ινστιτούτο Επιχειρηματικού Μέλλοντος (Business Future Institute), το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Κολλέγιο και το βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Λακασά, σε επιμέλεια Δημήτρη Γούλια, Άνθρωπος 4.0, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στο ξενοδοχείο Divani Palace Larissa.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:

 • Γιάννης Φαλδαμής, Εκδόσεις Κλειδάριθμος (διαδικτυακά)
 • Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λάρισας (έχει προσκληθεί)
 • Σωτήρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας
 • Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας
 • Τάσος Γούσιος, Ιδρυτικό Μέλος Business Future Institute

Πάνελ ομιλητών:

 • Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
 • Αχιλλέας Νταβέλης, Πρόεδρος ΣΘΕΒ
 • Κυριάκος Λουφάκης, Πρόεδρος Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (διαδικτυακά)
 • Βασίλης Γερογιάννης, Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
 • Νικόλαος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος ΤΕΕ-ΤΚΔΘ
 • Έλενα Μπάρδα, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια
 • Δημήτρης Λακασάς, CEO Olympia Electronics, Συγγραφέας Άνθρωπος 4.0
 • Δημήτρης Γούλιας, Οικονομικός Αναλυτής ΣΕΒΕ, Επιστημονικός Επιμελητής Άνθρωπος 4.0

Συντονισμός εκδήλωσης: Ελένη Καματέρη, Γενική Διευθύντρια ΣΘΕΒ

Η συμμετοχή στην εκδήλωση θα γίνεται με κράτηση στη φόρμα https://forms.gle/hsCCEoKgShFHx46d8

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης από τον Covid-19.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Για μια σοφή διαχείριση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης

Τι είναι επιτέλους αυτή η 4η Βιομηχανική Επανάσταση; Αφορά τη βιομηχανία των ανεπτυγμένων χωρών ή μήπως μας αφορά όλους; Τα ερωτήματα που δημιουργεί η έλευση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης είναι πολλά και δύσκολα, η απάντηση όμως είναι απλή. Η σοφή διαχείριση της γνώσης θα αποτελέσει το σημείο-κλειδί στην επιτυχημένη εφαρμογή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Ο άνθρωπος έχει φθάσει σε μια καμπή της εξελικτικής του πορείας και βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε σταυροδρόμι, όπου καλείται να διαμορφώσει το μέλλον του. Το βιβλίο Άνθρωπος 4.0 επιχειρεί μια διείσδυση στα άδυτα των νέων τεχνολογιών με μια απλή ματιά και με την ίδια ματιά βλέπει το μέλλον της ανθρωπότητας. Τάσσεται ξεκάθαρα και με επιχειρήματα υπέρ του ανθρώπου στο νέο δίλημμα «άνθρωπος ή μηχανή». Εν τέλει, θα επικρατήσει το φως ή το σκοτάδι στη νέα εποχή που έρχεται; Η μήπως αυτή η εποχή κιόλας ήρθε;

Είπαν για το βιβλίο:

«Το Άνθρωπος 4.0 μας βοηθά να αποκτήσουμε τη μεγάλη εικόνα για την τεχνολογική εξέλιξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, και να γίνουμε περισσότερο προνοητικοί και προδραστικοί για τις μελλοντικές αλλαγές στην προσωπική και την επαγγελματική μας ζωή».
Δημήτριος Μπουραντάς

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι τεχνοανθρωπολογία – δηλαδή το πώς Λειτουργούν τα πράγματα για τους ανθρώπους. Πρέπει να ευχαριστήσω τον Δημήτρη που με το βιβλίο Άνθρωπος 4.0 με βοήθησε να έχω μια ολοκληρωμένη ματιά γύρω από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Μοιράζομαι κι εγώ την ίδια αισιοδοξία, ότι η τεχνολογία θα μας ελευθερώσει ώστε να εξελιχθούμε σε αυτό που ορίζει η μοναδική μας προέλευση. Το να είμαστε άνθρωποι».
Peter Economides

Συντελεστές του βιβλίου:

Ο Δημήτριος Λακασάς γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1973 στον Κολινδρό Πιερίας. Είναι CEO της Olympia Electronics A.E. Το 2017 ανακηρύχτηκε «Καινοτόμος επιχειρηματίας της χρονιάς» στον διαγωνισμό της EY – ERNST & YOUNG. Έχει στο ενεργητικό του συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις στον οικονομικό και επιχειρηματικό Τύπο. Έχει πτυχίο Οικονομικών και Marketing από το City College – University Of Sheffield και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μ.Β.Α.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Sheffield. Παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα, έχει διατελέσει:
Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), 2010 έως 2014
Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), 2013 έως 2015
Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΣΕΒ, 2004 έως 2019
Μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΕ), 1999 έως 2014
Ιδρυτής της δεξαμενής σκέψης Think Tank SEVE
Μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΕΗΔΕ ΑΠΘ)

Ο Δημήτρης Γούλιας γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1989 στη Λάρισα και μεγάλωσε στον Βόλο. Από το 2017 εργάζεται ως Οικονομικός Αναλυτής στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και είναι Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ. Έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών (BSc) από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες (Master in International Business) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.