Παρουσίαση βιβλίου του επιχειρηματία Δ. Λακασά «ΑΝΘΡΩΠΟ 4.0» – με την υποστήριξη του ΣΘΕΒ

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων, το Ινστιτούτο Επιχειρηματικού Μέλλοντος, το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Κολλέγιο και το βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος,  διοργάνωσαν την Τρίτη 03 Νοεμβρίου την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Λακασά, σε επιμέλεια Δημήτρη Γούλια, “ΑΝΘΡΩΠΟΣ 4.0”, σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Λάρισα.

Το βιβλίο Άνθρωπος 4.0 επιχειρεί μια διείσδυση στα άδυτα των νέων τεχνολογιών με μια απλή ματιά και με την ίδια ματιά βλέπει το μέλλον της ανθρωπότητας ενώ παρουσιάζονται με εύληπτο τρόπο οι προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και της Τεχνητής Νοημοσύνης.  Τάσσεται ξεκάθαρα και με επιχειρήματα υπέρ του ανθρώπου στο νέο δίλημμα «άνθρωπος ή μηχανή». Εν τέλει, θα επικρατήσει το φως ή το σκοτάδι στη νέα εποχή που έρχεται; Η μήπως αυτή η εποχή κιόλας ήρθε;

Η σοφή διαχείριση της γνώσης θα αποτελέσει το σημείο-κλειδί στην επιτυχημένη εφαρμογή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Ο άνθρωπος έχει φθάσει σε μια καμπή της εξελικτικής του πορείας και βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε σταυροδρόμι, όπου καλείται να διαμορφώσει το μέλλον του. Το βιβλίο Άνθρωπος 4.0 επιχειρεί μια διείσδυση στα άδυτα των νέων τεχνολογιών με μια απλή ματιά και με την ίδια ματιά βλέπει το μέλλον της ανθρωπότητας. Τάσσεται ξεκάθαρα και με επιχειρήματα υπέρ του ανθρώπου στο νέο δίλημμα «άνθρωπος ή μηχανή». Εν τέλει, θα επικρατήσει το φως ή το σκοτάδι στη νέα εποχή που έρχεται; Η μήπως αυτή η εποχή κιόλας ήρθε;

Ο ίδιος ο συγγραφέας πιστεύει ότι η 4η βιομηχανική επανάσταση, με τη χρήση όλων των τεχνολογιών, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσει τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα, και πρέπει να επικρατήσει η φωτεινή της πλευρά και όχι η σκοτεινή.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, ένας εκ τον ομιλητών του βιβλίου, εξήρε την πρωτοβουλία του συναδέλφου κ. Λακασά για τη συγγραφή ενός πονήματος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μία κατάθεση ψυχής του συγγραφέα, έντονη και διαδραστική σύναμμα, ένα ερέθισμα για τους αναγνώστες ώστε να προβληματιστούν πάνω σε θέματα τα οποία άπτονται της καθημερινότητας και της επικαιρότητας. Εκτός από τον χαρακτήρα του μυθιστορήματος υπάρχει και όλη αυτή η εκπληκτική ιστορική αναδρομή, με στοιχεία τα οποία συνδέουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Ομιλητές, επίσης, στην εκδήλωση ήταν άνθρωποι της πολιτικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και του επιχειρείν και ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας κ. Κυριάκος Λουφάκης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθ. Βασίλης Γερογιάννης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΚΔΘ κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, η Ακαδημαϊκή Διευθύντρια Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια κα Έλενα Μπάρδα, ο Οικονομικός Αναλυτής ΣΕΒΕ, Επιστημονικός Επιμελητής Άνθρωπος 4.0 κ. Δημήτρης Γούλιας και φυσικά ο ίδιος ο Συγγραφέας, κ. Δημήτρης Λακασάς, CEO Olympia Electronics.

Την εκδήλωση συντόνισε η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη ενώ χαιρετισμό απηύθυναν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κ. Γιάννης Φαλδαμής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος καθώς και ο κ.  Τάσος Γούσιος, Ιδρυτικό Μέλος του Business Future Institute.