sthev

Επιστολή παρέμβασης μέλους αναφορικά με την πρόσφατη υπ’ αριθμ. 2/72297/ΔΛΤΠ/28-09-2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών

 

Ο ΣΘΕΒ απέστειλε επιστολή της πρότασης της επιχείρησης μέλους «ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΕ» αναφορικά με την πρόσφατη υπ’ αριθμ. 2/72297/ΔΛΤΠ/28-09-2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών η οποία καταργεί την δυνατότητα κατάσχεσης ποσών σε βάρος των διαθεσίμων της Κεντρικής Διοίκησης και των λοιπών Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που τηρούνται στις Τράπεζες της Χώρας.

Ο ΣΘΕΒ θεωρεί το εν λόγω αίτημα δίκαιο καθώς θεωρείται πως υπονομεύει το δικαίωμα δικαστικής προστασίας των πολιτών έναντι του Δημοσίου, αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία και στην αρχή της δικονομικής ισότητας και εισάγει, δια «ερμηνευτικής» εγκυκλίου, κανόνα δικαίου, άνευ νομοθετικής εξουσιοδότησης και τήρησης των όρων δημοσιότητας.

Και τούτο, σε μία ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία και μάλιστα τη στιγμή που το Δημόσιο επιφυλάσσει προνομιακή μεταχείριση για τον εαυτόν του εις βάρος επιχειρήσεων και ιδιωτών, όπως την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη γνωστοποίηση.

Δείτε εδώ την σχετική επιστολή