2ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (29/06/2022)

Τόπος διεξαγωγής: Λάρισα, Πλατεία Ταχυδρομείου

Τι είναι

Το Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός και για δεύτερη φορά θα διεξαχθεί στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στην πόλη της Λάρισας στις 29 Ιουνίου 2022 στην Πλατεία Ταχυδρομείου, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Φέτος επιλέχθηκε εξωτερικός χώρος για μεγαλύτερη ασφάλεια σε ότι αφορά κυρίως τις Υγειονομικές συνθήκες. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Θεσσαλίας του Επιμελητηρίου Λάρισας και της Ένωσης Ιδιοκτητών φροντιστηρίων Ν. Λάρισας.

Πρόκειται για ένα Forum στο οποίο ιδιωτικά και δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού παρουσιάζουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα, την καινοτόμα προσέγγισή τους στην εκπαίδευση και την συνάφειά τους με την αγορά εργασίας.

Στη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν παράλληλες ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις επιλογές αξιοποίησης των προσφερόμενων προγραμμάτων σπουδών.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε τελειόφοιτους και απόφοιτους Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων καθώς και άλλων σχολών της Θεσσαλίας, γονείς και κηδεμόνες, όπως και σε ενδιαφερόμενους για περαιτέρω ανάπτυξη γνώσεων μέσω προγραμμάτων Δια βίου Μάθησης.

Σκοπός

Σκοπός του Φεστιβάλ, είναι να αποκτήσει ο επισκέπτης συνολική εικόνα για τις προσφερόμενες ευκαιρίες και δυνατότητες στην εκπαίδευση και στη βελτίωση ατομικών προσόντων και δεξιοτήτων. Παρέχεται δηλαδή η δυνατότητα σε μελλοντικούς φοιτητές να αποκτήσουν άμεση και προσωπική άποψη καθώς θα συναντήσουν, σε ένα χώρο, όλους τους φορείς εκπαίδευσης έχοντας την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους κάθε τι που αφορά τις σπουδές τους.

Ποιοι συμμετέχουν

Στο Forum καλούνται να συμμετέχουν Τμήματα Πανεπιστημίων, Κολέγια στα οποία προσφέρονται προγράμματα διεθνών Πανεπιστημίων, ΙΕΚ, και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που λειτουργούν στην Ελλάδα, καθώς και αντίστοιχα ιδρύματα, Δημόσια ή Ιδιωτικά, της Κύπρου και άλλων χωρών του εξωτερικού που προσφέρουν προγράμματα σπουδών για Έλληνες αποφοίτους, είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω των Μορφωτικών ακολούθων των Πρεσβειών τους. Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης, οι Εκπαιδευτικοί Φορείς θα μπορούν να προτείνουν ειδικές προσφορές και να απονέμουν υποτροφίες. Ειδικότερα για κάθε Εκπαιδευτικό Φορέα διατίθενται stands, όπου μπορούν να υπάρχουν έντυπα και λοιπό ενημερωτικό και προωθητικό υλικό. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης Η/Υ για εξατομικευμένη ενημέρωση του κάθε ενδιαφερόμενου.

Προβολή

Το Φεστιβάλ θα προβληθεί έντονα μέσα από ένα δυναμικό και ολοκληρωμένο 360ο πρόγραμμα δημοσιότητας και προβολής, σε όλη τη Θεσσαλία, αξιοποιώντας τα τοπικά ΜΜΕ, καθώς και τα ψηφιακά κανάλια κοινωνικής δικτύωσης. Επιπρόσθετα θα αναρτηθούν αφίσες στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης της Λάρισας υπό την αιγίδα των οποίων διεξάγεται το Φεστιβάλ.

Πληροφορίες – Επικοινωνία
Μάρθα Ρούσσου
Τηλ. 694 730 6183
E-mail: m.roussou@leonardo-pco.gr