Σε σύσκεψη με τον Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη συμμετείχε ο ΣΘΕΒ

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Γιώργος Ρουπακιάς, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια κα Έλενα Καματέρη, συμμετείχε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Τρίτη 12 Ιουλίου, με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος συνοδευόταν και από τον Υφυπουργό κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, στα πλαίσια έλευσής του στη Λάρισα.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και τις καινοτόμες ψηφιακές λύσεις που χρηματοδοτεί προς όφελος των πολιτών ενώ επεσήμανε πως οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να αξιοποιούν τις νέες δυνατότητες που δημιουργεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην καθημερινότητά τους.

Από την πλευρά του ο κ. Ρουπακιάς τόνισε πως τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε αλματώδης πρόοδος ως προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και τη σχέση του Κράτους με τον πολίτη.  Επίσης, ανέφερε ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, η ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης των επιδοτούμενων προγραμμάτων για επενδύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 445.000.000 ευρώ.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «…Ο ψηφιακός μετασχηματισμός οικονομίας και επιχειρήσεων στη χώρα κινείται ταχύτερα σε σχέση με το παρελθόν αλλά όχι ακόμα αρκετά ώστε να κλείσει η ψαλίδα με την ΕΕ. Οι πετυχημένες παρεμβάσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που άλλαξαν το τοπίο για τους πολίτες, τώρα πρέπει να εστιάσουν εξίσου και στις ανάγκες των επιχειρήσεων…».

Τέλος, διατύπωσε προτάσεις για την ταχύτερη προσαρμογή της Ελλάδας στη Βιομηχανία 4.0, όπως την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής συστημάτων αιχμής, την αναδιάταξη των προτεραιοτήτων της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού (ΒΨΜ) με κριτήριο τις ανάγκες της Βιομηχανίας 4.0 και τη μεταστροφή της σημαντικής ψηφιακής υστέρησης των ΜμΕ.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Πάρκο Καινοτομίας «JOIST», που συνδέει εταιρείες και startups με τμήματα ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων, όπου ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση της πρότασης για το Health Hub που έχει υποβληθεί και στο οποίο ο ΣΘΕΒ συμμετέχει ως εταίρος, και τόνισε πως: «…αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση και είναι αυτονόητο να χρηματοδοτηθεί για να απελευθερωθεί η καινοτομία και όλες οι δυνατότητες που απορρέουν από αυτήν».