Συνάντηση ΣΘΕΒ με εκπροσώπους ΑΠΘ και ΟΚΑΝΑ για το από κοινού Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη είχε ο κ. Σωτήρης Λαϊνάς, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Ψυχολογίας, Συντονιστής Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ και ο κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός από τον ΟΚΑΝΑ την Τετάρτη 20 Ιουλίου στα γραφεία του Συνδέσμου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση για τις προοπτικές συνεργασίας του ΣΘΕΒ με τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς για την αποτελεσματικότερη διασύνδεση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με την επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλίας.  Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν οι συντονισμένες δράσεις των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ και του ΟΚΑΝΑ όσον αφορά την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης και ιδιαίτερα σε επαγγελματικά ζητήματα γεγονός που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για τη σταθεροποίηση της πορείας απεξάρτησης και για την ομαλή ένταξη των ατόμων αυτών στη κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Επίσης, συζητήθηκε η κατάλληλη προετοιμασία των ατόμων για την είσοδό τους στον χώρο της αγοράς εργασίας, η αξιολόγηση των μέχρι τώρα αποκτηθέντων εργασιακών εφοδίων, η υποστήριξη της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, η παροχή επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής, η υποστήριξη στη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, η υποστήριξη στην αναζήτηση εργασίας, η ενημέρωση για τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τα απεξαρτημένα άτομα κ.λ.π.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την ακόμα πιο στενή συνεργασία, που έχει ξεκινήσει ήδη από τον προηγούμενο μήνα με τη συνάντηση των Προέδρων του ΣΘΕΒ και του ΟΚΑΝΑ, και κατέληξαν σε ένα κοινό σχέδιο δράσης ώστε η διασύνδεση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με την αγορά εργασίας να γίνεται όσο το δυνατό ταχύτερη και αποδοτικότερη.

Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο κ. Χρήστος Τσιτόπουλος από το Γραφείο Προώθησης Θεμάτων και Υποστήριξης Μελών του ΣΘΕΒ.