Τεχνικό σεμινάριο του ΣΘΕΒ σε συνεργασία με το Kafkas Institute: «Προγραμματισμός ρυθμιστών στροφών»

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και το Kafkas Institute συνδιοργανώνουν δια ζώσης σεμινάριο την Τετάρτη 28 & την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, ώρες 17:00–21:00, με θέμα: «Προγραμματισμός ρυθμιστών στροφών», στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ στη Λάρισα.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο έχει ως αντικείμενο να περάσει στους συμμετέχοντες τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι ρυθμιστές στροφών στη βιομηχανία που τους καθιστούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής, καθώς μειώνουν αισθητά την κατανάλωση ενέργειας και αυξάνουν την απόδοση των μηχανών. Ως εκ τούτου, οι ρυθμιστές στροφών είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την τροφοδοσία των ηλεκτροκινητήρων.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η μετάδοση γνώσεων και δεξιοτήτων στους εκπαιδευόμενους ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν την παραμετροποίηση των ρυθμιστών στροφών ATV630 μέσω επί μέρους θεωρητικών και πρακτικών ασκήσεων πάνω σε εκπαιδευτικά λειτουργικά demos.

Θεματικές ενότητες | Περιεχόμενα:

  1. Αρχές λειτουργίας και δομή ρυθμιστών στροφών
  2. Φίλτρα ρυθμιστών στροφών (EMC, αρμονικές, φίλτρα κινητήρα)
  3. Επιλογή ρυθμιστών στροφών με βάση την εφαρμογή
  4. Εγκατάσταση καλωδίωση
  5. Προγραμματισμός ρυθμιστών στροφών (στοιχεία κινητήρα, προκαθορισμένες ταχύτητες, PID, έλεγχος εκκίνησης/στάσης και ταχύτητας ρυθμιστή στροφών, παραμετροποίηση οθόνης, χαμηλή/υψηλή ταχύτητα, επιτάχυνση/επιβράδυνσης κλπ.)
  6. Αποσφαλμάτωση
  7. Ασκήσεις και εφαρμογές
  8. Εξειδικευμένες εφαρμογές αντλιών

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
Ηλεκτρολόγους μηχανικούς, ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες – συντηρητές, επιβλέποντες μηχανικούς, τεχνικούς ασφαλείας, εκπαιδευτικούς καθώς και ιδιοκτήτες βιομηχανιών με σκοπό την σημαντική μείωση του κόστους μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας.

Εισηγητής:
Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κ. Χρήστος Γκιόκας, Engineering Supervisor από το τμήμα Industry and Marine της εταιρείας ΚΑΥΚΑΣ, ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία στον κλάδο όπως και στις εκπαιδεύσεις του Kafkas Institute of Training & Development.

Δυνατότητα Πρακτικής Εξάσκησης:
Στο σεμινάριο θα υπάρχει δυνατότητα από τους συμμετέχοντες για πρακτική εξάσκηση στο προγραμματισμό ρυθμιστών στροφών καθώς διατίθεται ο απαραίτητος εξοπλισμός που απαιτείται (εκπαιδευτικά Demos).

Προϋποθέσεις Συμμετοχής:
Βασικές γνώσεις ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι:

  • Μέλη του ΣΘΕΒ: 220€
  • Μη μέλη ΣΘEΒ: 250€

Για δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής έως τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.