Στήριξη επιχειρήσεων λόγω ενεργειακής κρίσης, ενδυνάμωση και διατήρηση θέσεων εργασίας, τα κύρια σημεία συνάντησης Διοίκησης ΣΘΕΒ με κα Αχτσιόγλου

Συνάντηση με την πρ. Υπουργό Εργασίας, Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κα Έφη Αχτσιόγλου είχε ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Γιώργος Ρουπακιάς και μέλη της Διοίκησης, την Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου, στη Λάρισα.  H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της έλευσης της κας Αχτσιόγλου στη θεσσαλική πρωτεύουσα και της συνάντησης με παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Ο κ. Ρουπακιάς αναφέρθηκε στην αγωνία των θεσσαλικών επιχειρήσεων λόγω της μεγάλης αύξησης του κόστους ενέργειας, παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα προσαρμοσμένα για την ανάσχεση των επιπτώσεων της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης καθώς οι επιχειρήσεις έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια των αντοχών τους.

Επίσης, ο Πρόεδρος τόνισε ότι χρειάζεται άμεσα στήριξη της εθνικής οικονομίας με μέτρα που θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας, με κύριο σκοπό την ενδυνάμωση και διατήρηση των θέσεων εργασίας ώστε οι επιχειρήσεις να εκπληρώνουν και τον κοινωνικό τους σκοπό.

Από την πλευρά του ΣΘΕΒ παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Βάιος Μπρέτας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Γιακουβής και η Γενική Διευθύντρια κα Έλενα Καματέρη.