Δήλωση του Προέδρου ΣΘΕΒ για τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ

Ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Ρουπακιάς δήλωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα LarissaPress την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022:

«Τα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό της χώρας το προηγούμενο Σάββατο στη ΔΕΘ μπορούν να χαρακτηριστούν ικανοποιητικά για ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως για τους ευάλωτους συμπολίτες μας αλλά όχι για την επιχειρηματική κοινότητα.

Η ανασφάλεια των πολιτών και των επιχειρήσεων για τον «βαρύ» χειμώνα που έρχεται πρέπει άμεσα να αρθεί για να μπορέσουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας να ξεδιπλώσουν την αποδεδειγμένη δυναμική τους και να οδηγήσουν τη χώρα σε μια ανοδική χρονιά.

Η ελληνική βιομηχανία αποτέλεσε έναν από τους βασικότερους  πυλώνες για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια και για τον λόγο αυτόν δεν πρέπει να χαθούν όσα έχουν κατακτηθεί και αφορούν τη βιωσιμότητα, την εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητά της αλλά και την προσφορά της στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αποτελεί κοινή απαίτηση όχι μόνο της βιομηχανίας αλλά και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, η ταχύτατη και χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές προώθηση των επενδύσεων που θα οδηγήσουν στην ενεργειακή αυτονομία της χώρας και των απεγκλωβισμό από το τωρινό περιβάλλον ανατιμήσεων και αστάθειας.

Ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει την τήρηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού για την πλήρη στήριξη της βιομηχανίας ενώ αναμένει ακόμη  την εξειδίκευση των μέτρων για  άμεση υλοποίηση των προγραμμάτων χρηματοδότησης που έχουν εξαγγελθεί προ μηνών αλλά και πρόσφατα στη ΔΕΘ.»