Αισιοδοξία και δυναμική για το επιχειρείν οι κύριες επιδιώξεις για το 2023 στην εκδήλωση του ΣΘΕΒ για τον εορτασμό του νέου έτους

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στη Λάρισα, εκδήλωση του ΣΘΕΒ για τον εορτασμό του νέου έτους, για τις επιχειρήσεις μέλη του, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Γιώργος Ρουπακιάς, στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για την επιχειρηματική κοινότητα και τόνισε, μεταξύ άλλων, πως:  «…Το 2022 ήτανε πολύ δύσκολο για όλους μας, όχι μόνο για τον επιχειρηματία αλλά και για κάθε πολίτη της χώρας μας, της Ευρώπης. Γίναμε μάρτυρες ενός πολέμου και της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησε και είδαμε την Ευρώπη στο σύνολο της να αντιμετωπίζει μια ενεργειακή και πληθωριστική κρίση άνευ προηγουμένου δεκαετιών που μας έπληξε όλους και σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρήσεις.  Η χώρας μας και οι επιχειρήσεις της άντεξαν τους κραδασμούς και παρέμειναν όρθιες απέναντι στις προκλήσεις και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα γίνει και αυτή τη χρονιά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι και φέτος η επιχειρηματικότητα θα επιδείξει τη δέουσα ψυχραιμία και θα μπορέσει να αποδώσει στη χώρα και τους πολίτες της τα οφέλη που τους αναλογούν.  Ο ΣΘΕΒ παραμένει πάντα αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια και υπόσχεται να στηρίξει τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας να κρατήσουν ένα ενιαίο και δυνατό μέτωπο ενάντια σε όποια δυσκολία κληθούν και φέτος να αντιμετωπίσουν».

Τέλος ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, στους επιχειρηματίες, εργαζόμενους αλλά και σε όλη την κοινωνία της Θεσσαλίας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, υπογράμμισε την πρόθεση της Κυβέρνησης να παρέχει υποστήριξη στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά μέσα από ένα πλέγμα ειδικών πρωτοβουλιών και πολιτικών με κύριο σκοπό τη συνέχιση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας χωρίς προβλήματα στα δημοσιονομικά μεγέθη.  Επίσης, σημείωσε πως είναι επιβεβλημένη η διατήρηση και η ενίσχυση των θέσεων απασχόλησης ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας μέσω της επίτευξης υψηλών ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης και μιας πολιτικής εδραζόμενης στο δίπτυχο οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ο οποίος ανάφερε: «Πορευόμαστε με συνεργασία και συνεργεία, διότι η εποχή της πολυκρίσης το απαιτεί. Η σημερινή εποχή είναι τελείως διαφορετική από την προηγούμενη και σε αυτήν τη δύσκολη εποχή που υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι, χρειάζεται μία αλλαγή στρατηγικής, με έμφαση στη συνεργασία, την ταχύτητα και τον αυτοματισμό για να φτάνουμε σε δημιουργικά αποτελέσματα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι κοντά στον άνθρωπο και του δίνει τα εργαλεία για να μπορέσει να δημιουργήσει, είτε επιχειρηματικά, είτε κοινωνικά. Συνεχίζουμε και το 2023 με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του για την κοινωνική ευημερία και ανάπτυξη».

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν ο επιχειρηματικός κόσμος της Θεσσαλίας, βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η εταιρία Oporello S.A. και η Entersoft ενώ τα δώρα των φλουριών, πέραν από το τυχερό γούρι που προσέφερε ο ΣΘΕΒ, ήταν ευγενική χορηγία του Animus Πολυιατρείο και του Efilial Travel.