Συνάντηση ΣΘΕΒ και Γαλλικής Πρεσβείας για την ενίσχυση των συνεργασιών στα θεματικά πεδία επεξεργασίας νερού και αποβλήτων

Με αφορμή την επίσκεψη στη Λάρισα του επικεφαλής του Περιφερειακού Οικονομικού Τμήματος της  Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. François de Ricolfis και στο πλαίσιο επαφών με τοπικές επιχειρήσεις με θεματικά πεδία (επεξεργασία νερού και αποβλήτων), συναντήθηκαν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Γ. Ρουπακιάς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων μελών με συναφές αντικείμενο, αποδεχόμενοι την πρόσκληση της Διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου – Γαλλική Πρεσβεία κας Χρύσας Βουλγαράκη.

Τόσο ο κ. Ρουπακιάς όσο και ο κ. Ricolfis συμφώνησαν πως μία νέα «γέφυρα» αξιοποίησης συνεργασιών ανάμεσα στις θεσσαλικές επιχειρήσεις και τη Γαλλία ανοίγεται, ιδιαίτερα στον τομέα της διαχείρισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω των οποίων θα οδηγηθεί η ελληνική γεωργία σε ένα πιο μοντέρνο τρόπο ανάπτυξης.

Στη συνάντηση, στην οποία  συμμετείχε και η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη, συζητήθηκε, επίσης, η περαιτέρω συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας και η ενίσχυση δράσεων μεταξύ των δύο φορέων.