Σεμινάριο του ΣΘΕΒ: «Διαχείριση Αποθήκης – Warehousing»

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών διοργανώνει δια ζώσης σεμινάριο το Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρες 10:00–18:00, με θέμα: «Διαχείριση Αποθήκης – Warehousing», στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ στη Λάρισα (Λεωφ. Καραμανλή & Βιομηχανίας, 1ος όροφος).

Το σεμινάριο στοχεύει στην επιμόρφωση των εργαζομένων που φιλοδοξούν να λειτουργούν με τους βέλτιστους τρόπους ώστε να εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή διαθεσιμότητα εμπορευμάτων με το ελάχιστο δυνατό κόστος αποθήκευσης. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα διδαχθούν δοκιμασμένες μεθόδους και πρακτικές διαχείρισης αποθήκης σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία.

Το πρόγραμμα ακολουθεί τις αρχές της διαδραστικής εκπαίδευσης και αποτελείται από πληθώρα παραδειγμάτων, ασκήσεων, ομαδικών εργασιών και καταιγισμό καινοτόμων ιδεών .

Επίσης με κάποιες επιπλέον ώρες επιπρόσθετης διδασκαλίας και σε συνεργασία με τα στελέχη της Projectyou, οι εκπαιδευόμενοι που ενδιαφέρονται, θα μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις για τη Διεθνή Πιστοποίηση Logistics από το European Logistics Association (ELA) στην ενότητα Οικονομική Διαχείριση Αποθήκης – Warehousing.

Θεματικές ενότητες | Περιεχόμενα:

 1. Οι κύριες προκλήσεις και τα βασικά προβλήματα της αποθήκης
 2. Οι λειτουργίες και οι διαδικασίες της αποθήκης
 3. Οι στρατηγικές και οι μέθοδοι order picking
 4. Μηχανήματα και εξοπλισμός
 5. Πώς σχεδιάζουμε την χωροταξική διάταξη
 6. Μέθοδοι απογραφής
 7. Αποθήκευση Επικινδύνων προϊόντων
 8. Ο ρόλος και οι υπηρεσίες των 3PL και 4PL
 9. Ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία στην Αποθήκη
 10. Οι λειτουργίες του WMS (σύστημα διαχείρισης αποθήκης)
 11. Χρηματοοικονομικό και λειτουργικό κόστος αποθήκευσης
 12. Τα βέλτιστα επίπεδα αποθεμάτων. Safety stocks, Reorder level, EOQ (economic order quantity)
 13. Τα tradeoffs μεταξύ παραγωγής και αποθήκης και μεταξύ αποθήκης και μεταφοράς
 14. Outsourcing: πότε και γιατί συμφέρει
 15. Τρόποι μείωσης του κόστους Αποθήκευσης

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη Επιχειρήσεων, Υπεύθυνους Αποθήκης και γενικά σε όλους εκείνους που εμπλέκονται ενεργά στο κύκλωμα αποθήκευσης, διακίνησης και διαχείρισης υλικών της επιχείρησης (Logistic Managers, Υπεύθυνους Προμηθειών, Υπεύθυνους διανομών – Παραγωγής).

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Κώστας Θεοφανίδης, Ηλεκτρολόγος – Μηχανολόγος, MSc Business Μanagement, τ. Τεχνικός Διευθυντής Πετρελαϊκών (Mobil, BP, EKO) και κατασκευαστικών εταιριών (Bovislendlease), τ. Πρόεδρος ΠΣΣΑΜΕΕ,  τ. μέλος ΔΣ Ελληνικού Δικτύου Διαχειριστών Έργων, First Trainer PM-Greece, πιστοποιημένος στο Project Management PMA-D, εισηγητής σεμιναρίων Management, Business Development Consultant και Business and Career Mentor.

Για δηλώσεις συμμέτοχης συμπληρώστε τη φόρμα συμμέτοχης ως την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι:

 • Μέλη ΣΘΕΒ: 140€
 • Μη μέλη ΣΘΕΒ: 190€

Μετά το πέρας του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.