Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το Startup Europe Week Larissa 2023: Do’s & Dont’s για μια Επιτυχημένη Startup!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε διαδικτυακά το φετινό Startup Europe Week Larissa 2023 με θέμα «Startup Europe Week Larisa 2023: Do’s & Dont’s για μια Επιτυχημένη Startup» που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας iED και ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, με την υποστήριξη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ και του Finance Club UoM του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την Τετάρτη 15 Μαρτίου.

Για 8η συνεχόμενη χρονιά, η εκδήλωση εστίασε στην προβολή εργαλείων και μηχανισμών στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας καθώς και στο διαμοιρασμό καλών πρακτικών. Η έναρξη της εκδήλωσης δόθηκε με σύντομο χαιρετισμό μέσω βίντεο από την κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας. Έπειτα, τον λόγο πήραν εκπρόσωποι των φορέων διοργάνωσης, όπου ο κ. Βασίλειος Σαγρής, Αντιπρόεδρος του ΣΘΕΒ και ο κ. Θοδωρής Αλεξάνδρου, Γενικός Διευθυντής του iED, απηυθύναν καλωσόρισμα σε ομιλητές και συμμετέχοντες.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση μίλησαν η κ. Έλλη Διακαναστάση, Εντεταλμένη Σύμβουλος του Elevate Greece Α.Ε., σχετικά με τη δράση του Elevate Greece για τη δημιουργία του οικοσυστήματος και της ενίσχυσης των νεοφυών επιχειρήσεων μέσω χρηματοδοτήσεων. Στη συνέχεια, ο κ. Ευστράτιος Σπιτιέρης, Technology Transfer Consultant του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, αναφέρθηκε στους τρόπους υποστήριξης των επιχειρήσεων μέσα από τη συνδρομή του Δικτύου ΠΡΑΞΗ. Ο κ. Κώστας Τρούλος, ως Senior Advisor του Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας & Καινοτομίας στον ΣΕΒ παρουσίασε τις δράσεις για την ανάπτυξη της καινοτομίας στην Ελλάδα και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην νέα online πλατφόρμα IG@WORK που συνδέει το ταλέντο με βιομηχανίες και επιχειρήσεις τεχνολογίας. Επιπροσθέτως, η κα Θεοδώρα Τσοκανάκη, Communication Manager της Thinc, μίλησε για το πώς ένας incubator συμβάλλει στην υποστήριξη των νέων ομάδων που επιθυμούν να κάνουν πράξη την επιχειρηματική τους ιδέα, μέσα από ένα συνεχές πρόγραμμα καθοδήγησης.

Έπειτα, νέοι επιχειρηματίες επικοινώνησαν μέσα από την δική τους εμπειρία τα “Do’s & Don’ts” που ακολούθησαν για να αναπτύξουν μία startup. Πιο συγκεκριμένα, μίλησαν ο κ. Αθανάσιος Φουλούλης, Founder της EGNITE, ο οποίος παρουσίασε την πορεία του κατά τη διαδικασία ανάπτυξης της εφαρμογής MECANO, ενός εργαλείου για την ψηφιακή μετάβαση κάθε μηχανικού. Η κα Ζωή Σκαπέρδα, Chief Scientific Officer στη FoodOxys, παρουσίασε τον τεχνοβλαστό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο αγροδιατροφικών προϊόντων. Ακολούθησε ο κ. Πέτρος Παπαδόπουλος, Co-Founder & CTO της Pi tech, μιας εταιρείας με υπηρεσίες AR/ VR εφαρμογές για μουσεία, εκθέσεις, ξεναγήσεις, σχολεία και πανεπιστήμια. Τέλος, ο κ. Χριστόδουλος Βηλαράς με την εταιρεία MΩLY, Επεξεργασία Αφεψημάτων Βοτάνων, μοιράστηκε τις δικές του συμβουλές μέσα από την δική του εμπειρία στο χώρο των startups.

To Startup Europe Week θα συνεχίσει τη δράση του μέσω των εκδηλώσεων του και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ανανεώνει το επίσημο ραντεβού του για το 2024!