1ος Αγώνας Δρόμου «RUN FOR AUTISM» στη Λάρισα

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, o Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Λάρισας και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας,  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνουν τον 1ο Αγώνα Δρόμου «RUN FOR AUTISM».  Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, ο σύλλογος ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ , ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας, η Π.Ε.Π.Φ.Α Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ και ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας.

Πρόκειται για έναν αγώνα που δίνει τη δυνατότητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας κάτω από έναν κοινό σκοπό για τη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς.  Όλα τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την αγορά ενός μικρού λεωφορείου 9 θέσεων, που θα καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης ωφελούμενων των δομών του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Λάρισας, (Κέντρο Ημέρας «ΧAΡΑ Ι» και Οικοτροφείο «Ελευθερία»).

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ & ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

  • Αγώνας Δρόμου Παιδιών 400 μέτρων (Γέφυρα Πηνειού- Αρχαίο Θέατρο)
  • Αγώνας Δρόμου Ανδρών – Γυναικών  5000 μέτρων (Αρχαίο Θέατρο – κοίτη Πηνειού –  Αρχαίο Θέατρο)

ΑΦΕΤΗΡΙΑ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η εκκίνηση θα δοθεί απ’ το Αρχαίο Θέατρο και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ

Η εκκίνηση των 400μ  Παιδιών θα δοθεί στις 11:00 πμ. ενώ των 5.000μ. Ανδρών – Γυναικών στις  11:30 πμ.  Οι δρομείς θα μπουν σε block ανάλογα με τη διαδρομή στην οποία θα τρέξουν.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας στη ιστοσελίδα segas-thessalias.gr από Δευτέρα 20/3/2023 έως Παρασκευή 31/3/2023. Για τους δρομείς κάτω των 18 ετών η δήλωση συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον γονέα-κηδεμόνα. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 5€ ανά άτομο.  Για ομαδικές εγγραφές άνω των 20 ατόμων 4€ ανά άτομο, ομαδικές άνω των 50 ατόμων 3€. Παιδιά έως 12 ετών και ΑμεΑ δωρεάν.

Αναλυτικές πληροφορίες βρίσκονται στην προκήρυξη του αγώνα που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα segas-thessalias.gr

ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ

ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Το δικαίωμα στη μετακίνηση είναι ένα πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, ωστόσο δεν είναι δεδομένο για όλους. Μετακινούμαι ελεύθερα, ανεμπόδιστα και με ευκολία σημαίνει ότι έχω πρόσβαση σε κέντρα και φορείς, σε υπηρεσίες Υγείας, σε εκδηλώσεις. Ειδικότερα για τα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες με αυτισμό που φιλοξενούνται στις δομές μας, το 9θέσιο λεωφορείο που θέλουμε να αγοράσουμε με τη βοήθεια σας, θα τους δώσει τη δυνατότητα να μετακινούνται με ασφάλεια σε νοσοκομεία και ιατρούς προκειμένου να λάβουν τις θεραπείες τους, να απολαμβάνουν εκδρομές, να επισκέπτονται μουσεία και θέατρα και να συμμετέχουν στην καθημερινή ζωή της κοινότητας στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.

Το μικρό λεωφορείο που θέλουμε να αγοράσουμε δεν είναι απλά ένα μέσο μεταφοράς, αλλά ένα μέσο συμπερίληψης των παιδιών μας στην κοινότητα που συμβάλει στην καταπολέμηση του στίγματος και διευρύνει τους ορίζοντες τους. Γεφυρώνοντας αποστάσεις, ενώνουμε κοινότητες. Η συμβολή σας είναι πολύτιμη!