Ο ΣΘΕΒ τιμά την Ημέρα της Ευρώπης συμμετέχοντας σε δράση για τον εορτασμό της

Με αφορμή της Ημέρας της Ευρώπης στις 9 Μαΐου, ο Αντιπρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Βασίλης Σαγρής συμμετείχε την ίδια ημέρα σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΔΒΜ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, στην έδρα του.

Στη συζήτηση, στην οποία έλαβαν μέρος εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται ενεργά και προωθούν τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράστηκαν απόψεις, αναδείχθηκαν προβληματισμοί αλλά και ευκαιρίες σχετικά με το μέλλον της Ε.Ε. και τον ρόλο των οργανισμών εντός του πλαισίου της.

Ο κ. Σαγρής ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «…Η Ε.Ε. οφείλει να προχωρήσει με την εφαρμογή των πολιτικών της με τρόπο που να αρμόζει στη θέση της ως μια παγκόσμια υπερδύναμη. Δηλαδή με σθένος, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση ώστε να διαφυλάξει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ευρωπαίων πολιτών…».  Όσον αφορά την επιχειρηματικότητα τόνισε πως η ευρωπαϊκή συνείδηση όλων των πολιτών και των ηγετών τους να ενισχυθεί ώστε να δίνονται άμεσες, οριζόντιες και ισχυρές λύσεις στις σύγχρονες εξωγενείς απειλές (π.χ. ενιαία μέτρα για την πτώση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, των εξαγωγών, της βιομηχανίας κ.λ.π.).

Τέλος, αναφέρθηκε στo NextgenEU πως «…είναι μια μοναδική ευκαιρία να βγούμε ισχυρότεροι από τις κρίσεις, να μετασχηματίσουμε τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας και να σχεδιάσουμε μια Ευρώπη που να λειτουργεί για όλους. Είναι ο τρόπος και χρηματοδότηση με στόχο η ΕΕ κάνει την Ευρώπη πιο υγιή, πιο πράσινη και πιο ψηφιακή, και να συμμετάσχουν όσο γίνεται περισσότεροι στην αλλαγή αυτή».