Απονομή βραβείων από τον ΣΘΕΒ στο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας «Καινοτολμώ 2023»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Ετήσιος Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας «Καινοτολμώ 2023» από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια δραστηριότητας.

Στο διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε 12-14 Μαΐου, συμμετείχαν 26 ομάδες φοιτητών που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να λάβουν πολύτιμα σχόλια από στελέχη επιχειρήσεων και διδάσκοντες του ΠΘ. Ο Διαγωνισμός έκλεισε με τη βράβευση των επικρατέστερων επιχειρηματικών ιδεών (με ισοψηφία τριών ομάδων στη τρίτη θέση), όπου η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη είχε την ιδιαίτερη τιμή να απονείμει το βραβείο στην ομάδα που κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Πιο αναλυτικά, στο διαγωνισμό “Καινοτολμώ 2023” κέρδισαν:

1η θέση: ΝΟΜ-ΝΟΜ (Υποκατάστατο πλαστικού μασητικού για παιδιά 1-2 ετών)
2η θέση: CHANGE-EAT (Chips μήλου)
3η θέση: RE-STRETTO! (Εκμετάλλευση υπολειμμάτων καφέ για παραγωγή ελαίου και αλεύρου), E-TREE (Πλατφόρμα διασύνδεσης αγροτών με φυτωριούχους), CARPOIL (Σειρά ελαίων από μη βρώσιμα συστατικά φρούτων)

Ο ΣΘΕΒ θα συνεχίζει να υποστηρίζει τέτοιου είδους δράσεις που προάγουν την επιχειρηματικότητα στους νέους και αναβαθμίζουν την επαγγελματική ποιότητα του μέλλοντος.