Συνάντηση του Διοικητού της Δ.ΥΠ.Α, κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη με ΣΘΕΒ και εκπροσώπους τοπικών φορέων στην 22η «Ημέρα Καριέρας» της Δ.ΥΠ.Α στη Λάρισα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η 22η «Ημέρα Καριέρας» της Δ.ΥΠ.Α το Σάββατο 18/11/2023. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Διοικητής της Δ.ΥΠ.Α κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή της Δ.ΥΠ.Α κ. Βασίλη Γεωργιάδη και την περιφερειακή διευθύντρια Δ.ΥΠ.Α Θεσσαλίας κ. Όλγα Τσιούρβα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητή Δ.ΥΠ.Α με βουλευτές και εκπροσώπους των επιχειρηματικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης όπου συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι θεσσαλικές επιχειρήσεις και η τοπική αυτοδιοίκηση. Οι εκπρόσωποι των φορέων στο σύνολό τους εισηγήθηκαν την δημιουργία ειδικού προγράμματος επιδότησης θέσεων εργασίας για την πληγείσα Θεσσαλία και ζήτησαν τη συνέχιση των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ με σκοπό την μέγιστη απορρόφηση του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας. Επίσης, συζητήθηκε ο ανασχεδιασμός των τμημάτων των ΕΠΑΣ Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α. με την προσθήκη ειδικοτήτων που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση.

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ δεσμεύτηκε για τη συνέχιση των πολιτικών της ΔΥΠΑ οι οποίες αποδείχτηκαν αποτελεσματικές για τη μείωση της ανεργίας και την κάλυψη θέσεων εργασίας από τις επιχειρήσεις και επεσήμανε ότι είναι στη διάθεση των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας και επιχειρηματικότητας να συζητήσει στοχευμένες δράσεις για τη Θεσσαλία που θα ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες της περιοχής όπως έχει γίνει αποτελεσματικά σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στη συνάντηση ο ΣΘΕΒ εκπροσωπήθηκε από τον κ. Χρήστο Γιακουβή, Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. και από τον κ. Χρήστο Τσιτόπουλο από το Γραφείο Υποστήριξης Μελών.