Σεμινάριο του ΣΘΕΒ: «Παρουσίαση του νέου εργασιακού νόμου Ν. 5053/2023 και των αλλαγών που επιφέρει στην εργασιακή νομοθεσία»

Ο νέος εργασιακός νόμος (Ν. 5053/2023) έχει δημιουργήσει ένα εντελώς νέο πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις, επηρεάζοντας τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Οι αλλαγές που επήλθαν με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας έχουν ενισχύσει τις υποχρεώσεις των εργοδοτών, δημιουργώντας περισσότερη διαφάνεια στους όρους εργασίας. Από τα θέματα της παράλληλης απασχόλησης, της απασχόλησης την 6η μέρα, τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων ως προς το ΕΡΓΑΝΗ μέχρι το πλαίσιο της δοκιμαστικής περιόδου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει, και απαιτούν άμεσες απαντήσεις για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, και προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες των επιχειρήσεων, ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών διοργανώνει ένα σημαντικό δια ζώσης σεμινάριο την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, ώρες 17:00 – 20:00. Το θέμα του σεμιναρίου είναι η «Παρουσίαση του νέου εργασιακού νόμου Ν. 5053/2023 και των αλλαγών που επιφέρει στην εργασική νομοθεσία».

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη ανώτατης διοίκησης, οικονομικών υπηρεσιών & στελέχη του τμήματος Ανθρώπινου δυναμικού.

 

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κος Αλέξιος Παπασταύρου, δικηγόρος εργατικού δικαίου και Partner στη Δικηγορική εταιρεία Ποταμίτης – Βεκρής. Ο κ. Παπασταύρου έχει ευρεία πρακτική στον τομέα του εργατικού δικαίου και του δικαίου κοινωνικής ασφάλισης. Ειδικεύεται στη συμβουλευτική των πελατών, κυρίως εργοδοτών, σε όλους τους τύπους ατομικών και συλλογικών σχέσεων εργοδότη-εργαζομένου, συμπεριλαμβανομένων των συνδικαλιστικών σχέσεων, των συλλογικών συμβάσεων και των απεργιακών κινητοποιήσεων.

 

Για δηλώσεις συμμέτοχης συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής ως την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

 

Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι:

  • Μέλη ΣΘΕΒ: 60€
  • Μη μέλη ΣΘΕΒ: 90€

 

Μετά το πέρας του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Σε θεσμικό επίπεδο, η κα Κατερίνα Δασκαλάκη, Διευθύντρια του Τομέα Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΒ συνδέσμου επιχειρήσεων και βιομηχανιών, θα μας ενημερώσει για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου στα θέματα εργασιακών σχέσεων, καθώς και για τις σχετικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.