Η διαμόρφωση ανταγωνιστικών ομάδων στο επίκεντρο του δια ζώσης σεμιναρίου του ΣΘΕΒ για τις θεσσαλικές επιχειρήσεις

Με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το δια ζώσης σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, με θέμα: «Team Building – Χτίζοντας συναρπαστικές ομάδες» την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αντιληπτό, πως οι επιχειρήσεις που επενδύουν στην ανάπτυξη μιας κουλτούρας όπου οι ομάδες λειτουργούν αποτελεσματικά αποκτούν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αυτό συμβαίνει διότι η συνεργασία ενισχύεται προκειμένου να επιτευχθούν κοινοί στόχοι και τα μέλη της ομάδας αναλαμβάνουν προσωπική ευθύνη και αισθάνονται δέσμευση για τη συνολική απόδοση.

Μέσω του σεμιναρίου του ΣΘΕΒ αναδείχτηκαν ποικίλοι τρόποι και μέθοδοι για τη διαμόρφωση ισχυρών και ανταγωνιστικών ομάδων εργασίας, παρουσιάζοντας, όμως, παράλληλα τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφευχθούν.

Ο εισηγητής του σεμιναρίου κ. Γεώργιος Χανός, με πολυετή εμπειρία στον κλάδο του Μάρκετινγκ διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων, χρησιμοποιώντας ως μέθοδο προσέγγισης, μία έντονα συμμετοχική και εμπλουτισμένη με ποικιλία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, όπως ο διαχωρισμός σε μικρές ομάδες για την εξαγωγή συμπερασμάτων και η διαμόρφωση ερωτήσεων και απαντήσεων μέσω χαρακτηριστικών πραγματικών παραδειγμάτων / περιπτώσεων.

Στο τέλος οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ο ΣΘΕΒ θα συνεχίσει τις καταρτίσεις σε θεματολογίες που καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των στελεχών επιχειρήσεων μελών του, προκειμένου να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τις δεξιότητές τους.