Συμμετοχή ΣΘΕΒ στη διημερίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη γεωργική ανάπτυξη

Το μέλος του Δ.Σ. και πρώην Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Απόστολος Δοντάς συμμετείχε ως ομιλητής στη Διημερίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, που διοργανώθηκε στη Λάρισα στις 06 και 07 Απριλίου 2024 με τίτλο: “Γεωργική και Κτηνοτροφική Ανάπτυξη Θεσσαλίας – Προβλήματα και προοπτικές”.

Ο κ. Δοντάς, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία της δευτερογενούς παραγωγής βαμβακιού για τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα επεσήμανε ότι η οικονομία της περιοχής στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα ενώ το βαμβάκι αποτελεί την κυριότερη καλλιέργεια.

«Μέσα από τη ενεργοποίηση ανάπτυξης και οργάνωσης του περιφερειακού μηχανισμού παρακολούθησης, υποστήριξης, ενημέρωσης & σύνδεσης επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στη Θεσσαλία για την περίοδο 2024-2030, αναμένουμε ιδιαίτερα τα αποτελέσματα της θεματικής ομάδας εργασίας για τη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης που αφορά την Αγροδιατροφή και ελπίζουμε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο αγροτικός τομέας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δοντάς.