Απολογισμός Διεθνούς Έκθεσης Wire & Tube, Ντύσσελντορφ, 15-19 Απριλίου 2024

Στo πλαίσιο της υπηρεσίας  του ΣΘΕΒ, σας ενημερώνουμε για τον Απολογισμό Διεθνούς Έκθεσης Wire & Tube, Ντύσσελντορφ, 15-19 Απριλίου 2024.

Α. Περιγραφή Έκθεσης-Στατιστικά στοιχεία

Κατά το διάστημα 15-19 Απριλίου τ.έ. πραγματοποιήθηκε στο Ντύσσελντορφ η Διεθνής Έκθεση Wire & Tube (www.wire.de, www.tube.de). Πρόκειται ουσιαστικά για δύο Εκθέσεις, οι οποίες, λόγω του συμπληρωματικού τους χαρακτήρα και των κοινών εμπορικών συνεργατών τους, διοργανώνονται συγχρόνως στον ίδιο Εκθεσιακό Χώρο. 

Η φετινή Wire & Tube ήταν η πιο επιτυχημένη από πλευράς συμμετοχών και επισκεπτών στην 40χρονη ιστορία της. Συμμετείχαν συνολικά 2.700 εκθέτες σε χώρο 120 χιλ. τ.μ. (1.822 Εκθέτες το 2022). Σύμφωνα με στοιχεία, που δημοσιοποίησε το Εκθεσιακό Κέντρο Ντύσσελντορφ (Mess Düsseldorf), οι επισκέπτες της Έκθεσης προήλθαν από 135 χώρες, με τη μεγάλη πλειοψηφία αυτών να προέρχονται από χώρες εκτός Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, στη WIRE  συμμετείχαν 1.500 εκθέτες από 60 χώρες (1.057 εκθέτες από 51 χώρες το 2022) και η εν λόγω Έκθεση κατέλαβε χώρο 67.400 τ.μ. (53.000 τ.μ. το 2022). Τα προϊόντα που εκτίθενται στη WIRE είναι μηχανές παραγωγής και επεξεργασίας σύρματος, σύρματα, καλώδια, προϊόντα σύρματος και τεχνολογία κατασκευής, τεχνολογία στερέωσης και τεχνολογία κατασκευής ελατηρίων, συμπεριλαμβανομένων τελικών προϊόντων και μηχανών συγκόλλησης πλέγματος. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν καινοτομίες από την τεχνολογία μέτρησης, ελέγχου, ρύθμισης και δοκιμών.

Από την άλλη μεριά, στην TUBE συμμετείχαν 1.200 εκθέτες από 54 χώρες (765 Εκθέτες από 44 χώρες το 2022) σε χώρο έκτασης λίγο μεγαλύτερο από 120.000 τ.μ. (40.000 τ.μ. το 2022), ενώ αντικείμενό της είναι όλη η γκάμα πρώτων υλών για την κατασκευή σωλήνων, την τεχνολογία επεξεργασίας σωλήνων, τα αξεσουάρ σωλήνων, το εμπόριο σωλήνων, την τεχνολογία μορφοποίησης και μηχανήματα και συστήματα. Επίσης παρουσιάστηκαν εργαλεία για τη μηχανική διεργασιών, τα βοηθήματα, τη μέτρηση, τον έλεγχο, τη ρύθμιση και την τεχνολογία δοκιμών.

Στη φετινή έκθεση υπήρξε ένα παράλληλο υποστηρικτικό πρόγραμμα διαλέξεων, παρουσιάσεων, ειδικών παραστάσεων και ψηφιακών εφαρμογών. Επιπλέον, υπήρχαν ειδικοί χώροι και ψηφιακά μονοπάτια για θέματα της επικαιρότητας, όπως οικολογικά μέταλλα, υδρογόνο, πλαστικοί σωλήνες, κοπή, πριόνισμα και ανοξείδωτος χάλυβας, όπου παρέχονταν πληροφορίες για τις νέες τάσεις και τις καινοτομίες. Εκθέτες παρουσίασαν τις στρατηγικές βιωσιμότητας των εταιρειών τους, συζήτησαν με το κοινό τους δρόμους προς τον πράσινο μετασχηματισμό, την ενεργειακή και κλιματική πολιτική ή παρουσίασαν επιτυχή αποτελέσματα σχετικά με την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα. Ενδεικτικά, μερικά από τα προγράμματα, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Έκθεσης: Wire & Tube ITA Forum, BDS Forum, SawExpo Forum, Special Area Plastic Tubes & Pipes, ecoMetals, μονοπάτια υψηλών δυνατοτήτων.

Β. Διεθνείς συμμετοχές

Εκτός από τη Γερμανία, η οποία είχε για μια ακόμα φορά τις περισσότερες συμμετοχές στην υπό θέματι Διεθνή Έκθεση, οι περισσότερες συμμετέχουσες εταιρείες στη φετινή Wire & Tube, καθώς επίσης και οι περισσότεροι επισκέπτες, προέρχονταν από τις: Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Τουρκία, Τουρκία, Ελβετία, Η.Β., Σουηδία, Πολωνία, Τσεχία, ΗΠΑ, Καναδά, Ταϊβάν, Ινδία και Ιαπωνία.

Γ. Ελληνική συμμετοχή

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν στη φετινή Wire & Tube 6 εταιρείες:

  • ABM Hellas IKE
  • Corinth Pipeworks S.A.
  • Kamaridis Globalwire Group
  • Pratto S.A.
  • Technomac S.A.
  • Tilos S.A.

Η επόμενη Wire & Tube θα πραγματοποιηθεί στο Ντύσσελντορφ κατά το διάστημα 13-17.04.2026.