Ενίσχυση της εξωστρέφειας των Θεσσαλικών επιχειρήσεων σε συνάντηση με την Πρέσβειρα της Γαλλίας

Επίσκεψη στη Λάρισα πραγματοποίησε η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Laurence AUER συνοδευόμενη από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κ. Jean-Luc Lavaud και τη Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, κ. Χρύσα Βουλγαράκη.

Κατά την επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο JOIST Πάρκο Καινοτομίας, τη Δευτέρα 13 Μαΐου, με τη Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ, κ. Έλενα Καματέρη και τον Ιδρυτή του Πάρκου Καινοτομίας JOIST και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED), κ. Τάσο Βασιλειάδη όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα πεδία πάνω στα οποία μπορεί να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ γαλλικών και θεσσαλικών φορέων και επιχειρήσεων.

Η κ. Έλενα Καματέρη παρουσίασε τον ρόλο του ΣΘΕΒ στην υποστήριξη των Θεσσαλικών επιχειρήσεων μέσω υπηρεσιών και δράσεων ενημέρωσης για χρηματοδοτήσεις, ψηφιακό μετασχηματισμό και πράσινη ανάπτυξη. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε, ως τομέας προτεραιότητας, η ενίσχυση της εξωστρέφειας του Θεσσαλικού επιχειρείν μέσω διασύνδεσης των τοπικών εταιρειών με ευρωπαϊκά και διεθνή επιχειρηματικά δίκτυα και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση της κ. Laurence AUER στους χώρους του Joist όπου όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν στην εντατικοποίηση της προσπάθειας τους να φέρουν πιο κοντά τις επιχειρήσεις των δύο χωρών όσον αφορά τις εμπορικές συνεργασίες και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Αντώνης Κυρίτσης, Chief Administrative Officer (CAO) του JOIST Innovation Park και ο κ. Χρήστος Τσιτόπουλος από το Τμήμα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Υποστήριξης Μελών του ΣΘΕΒ.