Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά

Ο  κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής και Επίτιμος Μέλος του ΣΘΕΒ στα πλαίσια της ευρύτερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Λάρισα, επισκέφθηκε το πάρκο καινοτομίας Joist.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του Joist κ. Τάσο Βασιλειάδη, στελέχη του Πάρκου και με την Γενική Διευθύντρια και μέλος του ΔΣ του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη και συζήτησαν θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης κ. Δ. Κιρμικίρογλου.

«Στη Λάρισα και στη Θεσσαλία τέμνονται πολλές από τις πολιτικές προτεραιότητας της ευρωπαϊκής ατζέντας. Και στις δύσκολες αυτές εποχές που περνά η τοπική οικονομία και η τοπική κοινωνία, η Ευρώπη, από την πρώτη στιγμή, στάθηκε αλληλέγγυα και θα συνεχίσει να είναι αλληλέγγυα, σε βάθος χρόνου, μέχρι να υπάρξει οριστική ανάταξη όλων των ζημιών και των επιπτώσεων από τις καταστροφικές πλημμύρες.» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος, ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς συμμετείχε στην ειδική εκδήλωση «Η νεοφυής επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη που μετασχηματίζεται ψηφιακά» στο αμφιθέατρο του JOIST. Η εκδήλωση αποτέλεσε πλατφόρμα ενός γόνιμου διαλόγου με τη συμμετοχή μελών νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών του οικοσυστήματος, οι οποίοι έθεσαν τις ερωτήσεις τους στον Αντιπρόεδρο σχετικά με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθούν την καινοτομία και την εξέλιξη των start-up.