Ολοκληρώθηκε το 1ο θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου, με την υποστήριξη του ΣΘΕΒ

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Aegean College Λάρισας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) και την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων, διοργάνωσε με επιτυχία το 1ο Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου στο πλαίσιο των δράσεων «Λάρισα: Πόλη που Μαθαίνει»

Το Σχολείο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, Ρούσβελτ 35, από την Τρίτη 25 έως το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024, με τη συμμετοχή περισσότερων από 25 μαθητών. Στόχος του 1ου Θερινού Σχολείου Επιχειρηματικότητας ήταν να ενθαρρύνει τους μαθητές Λυκείου να εξερευνήσουν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, να αναπτύξουν δεξιότητες απαραίτητες για την επιτυχία σε ένα δυναμικό περιβάλλον και να υλοποιήσουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες. 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία:  

  • Να λάβουν μέρος σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια σχετικά με την επιχειρηματικότητα. 
  • Να μάθουν βασικές δεξιότητες όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η επίλυση προβλημάτων και η λήψη αποφάσεων. 
  • Να αναλύσουν μελέτες περίπτωσης επιτυχημένων επιχειρήσεων. 
  • Να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες. 
  • Να επισκεφθούν επιχειρήσεις της περιοχής και να λάβουν καθοδήγηση από έμπειρους επαγγελματίες. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν επίσης, εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εταιρείες PROTEAS – ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ε. και Costas Gagos Architecture & Design, προσφέροντας στους μαθητές μια μοναδική ματιά στον κόσμο των επιχειρήσεων. 

Το 1ο Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας αποτέλεσε μια επιτυχημένη διοργάνωση, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες. 

Στην τελική εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης, κ. Γερογιώκας Ηρακλής, η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ, κα Καματέρη Έλενα, και ο Διευθυντής του Aegean College Λάρισας, κΠέτρος Γαλιατσάτος. Οι παρουσιάσεις των μαθητών κατά τη διάρκεια της τελικής εκδήλωσης εντυπωσίασαν με την πρωτοτυπία και το υψηλό επίπεδό τους, γεμίζοντας αισιοδοξία για το μέλλον. 

Η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ, κα Καματέρη, ανέφερε: “Πιστεύουμε ότι το Σχολείο αυτό έθεσε τα θεμέλια για μια νέα γενιά επιχειρηματιών, έτοιμων να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος.”

“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την επιτυχία του 1ου Θερινού Σχολείου Επιχειρηματικότητας”, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης, κΓερογιώκας.  

Ο Διευθυντής του Aegean College Λάρισας, κΓαλιατσάτος, δήλωσε: “Στόχος μας ήταν να προσφέρουμε στους μαθητές Λυκείου μια μοναδική εμπειρία, γεμάτη γνώση, δημιουργικότητα και καινοτομία. Θεωρούμε ότι το εγχείρημα αυτό στέφθηκε με επιτυχία.”